Egy pedofil járja fehér furgonnal az iskolák környékét?

2016. április 12. - 07:45 | Régió

Egy ismeretlen fehér furgon tartja rettegésben a diákokat és szüleiket Kassán. A kocsit már több helyi iskola előtt is látták, sofőrje állítólag cukorkával kínálja a mellette elhaladó gyerekeket.

Az önkormányzat hétfőn felszólította az összes kassai oktatási intézmény igazgatóját, hogy a baj megelőzése érdekében foganatosítsanak bizonyos óvintézkedéseket.

Az iskolarádión keresztül figyelmeztették a diákokat, hogy ne álljanak szóba ismeretlen emberekkel. A pedagógusok azt ajánlják, hogy - főleg a kisebbek - ne járjanak egyedül, inkább csoportosan menjenek iskolába, illetve haza.

"Azt ajánljuk, hogy a gyerekek csak felnőtt kíséretében tartózkodjanak a közterületeken és a lakótelepeken" - közölte a kassai önkormányzat szóvivője. A szülőket arra szólítják fel, hogy ha a gyereket leszólítaná egy idegen, akkor azonnal szóljanak az iskola igazgatóságának, amely tájékoztatni fogja az önkormányzatot - az önkormányzat pedig együttműködik a rendőrséggel.

Az iskolák többségében megerősítették a felügyeletet, monitorozzák az intézmények környékét. A diákokat osztályfőnöki órán figyelmeztették a veszélyekre, és arra, hogy inkább csoportosan közlekedjenek a városban.

(SME)

Címkék: kassa, pedofil, iskolák