Egy polgármester röhejes ámokfutása a községi hivatalban

Tragikomikus eset történt egy kis faluban: a polgármester bezárta a községi hivatalt – az embereket nem engedte be, a képviselőket pedig nem engedte ki onnan.

Egy polgármester röhejes ámokfutása a községi hivatalban
Fotó: TV JOJ

Az eset a nagymihályi járásbeli Čierne Pole községben történt. A polgármester és a helyiek között már régebb óta feszült a helyzet, ezért a lakosok egy csoportja akkor gyűlt össze a községi hivatal előtt, amikor a képviselői testület ülésezni kívánkozott.

A helyiek is részt akartak venni a gyűlésen, ezt azonban a polgármester megakadályozta: mindenki szeme láttára bezárta az épület ajtaját. Állítólag azért folyamodott ehhez, mert az emberek nem megfelelően viselkedtek, valamint csak a képviselők körén belül akarták megvitatni az egyes pontokat.

A polgármester cselekedetét a képviselők sem nézték jó szemmel, akik kérték, hogy engedjék be az embereket a gyűlésre. A polgármester végül úgy oldotta meg a helyzetet, hogy berekesztette az ülést – a képviselők azonban ezzel sem értettek egyet, így nélküle kezdték meg a tárgyalást.

A községi hivatal bejárta egész idő alatt zárva volt, az emberek megközelítőleg két órán keresztül várakoztak odakint az eredményre. 

noviny.sk/para