Egy politikus fia volt a pozsonyi lövöldöző, nem kizárt, hogy az apja fegyverével követte el a gyilkosságot

2022. október 13. - 10:29 | Régió

A Denník N úgy tudja, a szerdai pozsonyi gyilkosságot elkövető fiatal édesapja a Harabin-féle Vlasť párt egyik 2020-as képviselőjelöltje.

Egy politikus fia volt a pozsonyi lövöldöző, nem kizárt, hogy az apja fegyverével követte el a gyilkosságot
Fotók: TASR (További képekért kattints a fotóra!)

A rendőrség nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a 19 éves fiú az apja fegyverével követte el a gyilkosságot.

Amint arról beszámoltunk, szerdán este lövöldözés történt a pozsonyi Vár utcában (Zámocká), amely során két ember meghalt, egy pedig megsérült egy bárnál, ahol közismerten az LMBTQ-közösség tagjai találkoznak. A történtek előtt és után az elkövető aktív volt a közösségi hálón.

Azt követően, hogy Juraj K. megölt két embert, a közösségi oldalán beismerte tettét, majd azt írta, hogy eredetileg a miniszterelnökkel akart végezni. „Semmi különös, egy kis viccelődés a Vár utcában” – írta, amikor a profilján többen is arról kérdezték, mi történt. A közösségi hálón felszólították őt, hogy ha ő a gyilkos, akkor készítsen magáról egy fotót, a fején egy cipővel. Nem sokkal később az alábbi fotót osztotta meg.


Fotó: Twitter

A Twitteren közzétett bejegyzése szerint az LMBTQ-képviselői elleni gyűlöletből követte el a gyilkosságot. Néhány órával a történtek előtt megosztott egy 60 oldalas, angol nyelvű kiáltványt, amiben a zsidókról, a cionistákról, valamint a fehérek felsőbbrendűségéről írt.

A közösségi oldalán arról is írt, hogy a gyilkosságot már 2019 óta tervezte. Közölte, ha sikerrel jár, további rasszista indíttatású tömeggyilkosságokat fog elkövetni.

A fiatal két tömeggyilkosra is hivatkozott, Brenton Tarrantra, aki Új-Zélandon mecsetekben lövöldözött, illetve John Earnestra, aki az Egyesült Államokban egy zsinagógában támadt.

A támadás után a fiatal a Twitteren azt írta: „szevasztok, találkozunk a másik oldalon”. A rendőrség csütörtökön reggel holtan találta meg.


(DenníkN)