Egy politikus a hiénák heréinek eladásából szeretné felvirágoztatni az országát

2022. augusztus 5. - 10:41 | Külföld

Jövő hét kedden választást tartanak Kenyában. Egyszerű, unalmas hírnek hangzik, csakhogy most egy új jelölt is bejelentkezett az elnöki székért, aki a marihuánabizniszen át a hiénahere-exportig már mindent megígért.

Egy politikus a hiénák heréinek eladásából szeretné felvirágoztatni az országát
Fotó: Pixabay

George Wajackoyah a neve annak az elnökjelöltnek, aki érdekes kampányígéreteivel szeretné meghódítani a kenyaik szívét. Ez az ember már volt minden: rendőrből lett sírásó, majd biztonsági őr, és végül jogász professzor. Fura választási ígéreteivel, talán most még elnök is lehet belőle.

Az biztos, hogy Wajackoyah-nak nem kenyere a szerénység: Egyből be is dobta, hogy ő sikeresen meg tudná szüntetni a 700 milliárd dollárra hízott államadósságot.

Szerinte ez akkor lenne lehetséges ha felvirágoztatnák az orvosi marihuána iparágát, illetve ha Kínába exportálnának bizonyos egzotikus állati testrészeket, például hiénaherét, amelyet szerinte az ázsiai országban igazi ínyencségként tartanak számon.

Talán a marihuánás ötletével szakított a legnagyobbat, hiszen még egy közösség is alakult a tiszteletére, akik csak úgy hívják magukat, hogy a "gandzsa törzs".

De ez még nem minden: ígérete szerint elnökként például akasztással büntetné a korrupciót és kirakná a kínaiakat az országból.

"Ezeknek a politikusoknak, ezeknek helikoptereik vannak, pénzük van, kampánybuszuk van. Nekem még egy plakátom sincs" - nyilatkozta a többi jelöltről Wajackoyah.

Amikor pedig megkérdezték, hogy mi az álma, szerényen csak azt felelte, hogy:

Egyszer majd szeretne rágyújtani az elnöki palotában!


(MTI)

Címkék: Kenya, hiéna