Egy porszívó is lehet környezetbarát!

2023. március 18. - 08:01

Ma már a háztartási eszközök is abszolút képesek arra, hogy valóban környezetbarát megoldásnak bizonyuljanak. Számos innováció teszi alkalmassá őket ennek a szerepnek a betöltésére. 

Egy porszívó is lehet környezetbarát!

Mitől “zöld” egy porszívó?

Szögezzük le rögtön az elején, hogy nem arról van szó, hogy a szemünknek tetsző természet pompás zöldjében pompázik! A Márkabolt.hu Electrolux green porszívója ugyanis nem a színének köszönheti a nevét, hanem annak, hogy a kifejezés legteljesebb értelmében környezetbarát.

Éppen ezért mindazok számára, akik valóban szeretnének mindent elkövetni annak érdekében, hogy védjék ezt a bolygót, s élhető környezetet biztosítsanak az elkövetkező felnövekvő generációk számára, bizony keresve se tudnánk kiválóbb terméket ajánlani e tekintetben. Lássuk, mitől olyan zöld a zöld porszívó!

Újrahasznosítás!

Az első és legfontosabb tényező az, hogy ezek a készülékek bizony újrahasznosított műanyagból készülnek. Azt ma már mindenki tudja, hogy többféle megoldandó feladatunk van, ha valóban szeretnénk változtatni az előttünk álló sötét jövőn. Az egyik egyértelműen az, hogy csökkentsük a szemét mértékét, amely az életünk során óhatatlanul is keletkezik.

Ennek két módja van, az egyik az, hogy eleve kevesebb szemetet termelünk azáltal, hogy lemondunk azokról a dolgokról, amelyekre nincs feltétlenül szükségünk. Ilyen lehet az is, hogy kevesebb csomagolóanyagot használunk, ahogy az is, ha egész egyszerűen nem vesszük meg a századik ruhát például, amikor ott sorakozik a szekrényünkben ezer másik.

A másik mód azonban az újrahasznosítás. Ebben a kérdésben akkor tehetünk a környezetért, ha szelektíven gyűjtjük az újrafelhasználható nyersanyagot, valamint azzal is, ha olyan termékeket részesítünk előnyben, mint amilyen az Electrolux zöld porszívója, amely újrahasznosított műanyag felhasználásával készült.

Fele annyi energiaigény!

A környezetvédelemhez szorosan hozzátartozik az is, hogy az energiával kapcsolatos szükségleteinket csökkentjük. Természetesen ebből a szempontból is többféle lehetőség is rendelkezésünkre áll. Egészen egyszerű és kézenfekvő módszer az, ha simán lekapcsoljuk a feleslegesen működő berendezéseinket, odafigyelünk arra, hogy ne világítsanak a lámpák, ha nincs senki éppen az adott helyiségben, s nem járatjuk maximumon azokat az eszközeinket, amelyek működését csupán így élvezhetjük.

A mai modern eszközök azonban szerencsére egyre kevesebb áramfogyasztással jellemezhetők, ám mind közül kiemelkedik az Electrolux zöld porszívója! Ez ugyanis 50%-kal képes kevesebb áramot fogyasztani a többi, hagyományos modellhez képest.

Ez nagyságrendileg azt jelenti, hogy az élettartama során 294 kg szén-dioxid kibocsátásától menti meg környezetét! Ha jobban tetszik, akár onnan is megközelíthetjük a dolgot, hogy tíz éven keresztül, heti egyszeri használat mellett mindössze annyi áramot fog fogyasztani, amennyire egy 60 wattos izzónak van szüksége 234 napos folyamatos működéshez. Azért ez nem semmi!

(PR-cikk)