Egy príma ötlettel háromszorosára növelte bevételét egy losonci fagylaltárus!

2020. május 10. - 08:30 | Régió

A koronavírus-járvány kapcsán bevezetett szigorítások miatt nem nyithatott ki a losonci fagyiárus, Dodo Michalec, ám támadt egy kézenfekvőnek tűnő, de remek ötlete.

Egy príma ötlettel háromszorosára növelte bevételét egy losonci fagylaltárus!
Fotók: Nový Čas

A Nový Čas számolt be róla, hogy a járvány alatt kezdett el fagyit kiszállítani a környékre, és az emberek annyira megszerették, hogy nap mint nap sikerül eladnia a teljes mennyiséget, háromszorosára növelve tavaly ilyenkori forgalmát.

Dodo naponta 300 kilométert is vezetett, csakhogy házhoz szállítsa az árut. Az elsők közt kezdte házhoz szállítani Szlovákiában a jeges finomságot.

"Ha a vásárlók nem tudnak a fagyiért jönni, az megy majd el hozzájuk. A közösségi oldalamon írtam ezt ki, de nem vártam, hogy ekkora sikere lesz" - árulta el a lapnak. Korán reggel elkészítették a fagyit, kolléganője becsomagolta, ő pedig kiszállította.

A környékbeli falvak szavai szerint versengtek azért, ki kér többet. A győztes a járásbeli Terbelédhez (Trebeľovce) tartozó Lázapuszta (Láza) lett, ahová volt, hogy egyszerre 180 gombócot is kiszállított.

Naponta most összesen 110-150 liter fagyit sikerül eladnia. A vásárlóknak leginkább olyan újdonságai ízlenek, mint fehér csokis, a meggyes-mákos, a gyerekeknek pedig a kinder ízű fagyi.

Mivel pedig ilyen sikere lett, úgy döntött, hogy egy nap a hónapban ingyen kínálja a fagyit. Ilyen módon juttat fagyit a mentőknek, rendőröknek és tűzoltóknak.

(Nový Čas)