Egy rendőr is felelős lehet azért, hogy tíz család fedél nélkül maradt szilveszter éjjelén

2023. január 12. - 08:29 | Régió

Előrelépés történt a szilveszter éjszakai, nyitrai tűzesettel kapcsolatban, amelyet követően tíz család maradt fedél nélkül. A TV JOJ információi szerint az ügy egyik gyanúsítottja egy rendőr.

Egy rendőr is felelős lehet azért, hogy tíz család fedél nélkül maradt szilveszter éjjelén
Forrás: TV JOJ

A tűz röviddel éjfél előtt keletkezett a Nyitra belvárosában lévő adminisztratív és lakóépületben. Az eset során tíz lakás porig égett, további tizenöt pedig megrongálódott. Az emberek kimenekültek az épületből, és ugyan senki sem sérült meg, sokak értéke a tűz martalékává vált.

A tűz keletkezésének az okát vizsgálják, az egyik lehetséges verzió pedig, hogy tűzijáték használata áll az egész mögött. A TV JOJ információi szerint valaki a tetőről lőtte fel a rakétákat. Ján Plandora, a Polygon nevű komplexum tulajdonosa is olyan információk birtokába jutott, hogy valaki intenzíven használt pirotechnikai eszközöket a tetőn, ami fából volt, így könnyen lángra kapott.

A TV JOJ úgy tudja, az eset idején a tetőn tartózkodott egy rendőr is, aki a Pénzügyi Hatóságon dolgozik. A történtekről állítólag kamerafelvétellel is rendelkezik a rendőrség.

A keletkezett kárt előzetesen 3 millió euróban határozták meg, a tűzoltóknak viszont legalább az alsóbb szinteket, illetve a parkolóházat sikerült megmenteniük. Ennek értékét megközelítőleg 10 millió euróra becslik. Az épület tulajdonosa közölte, a lakásokat fokozatosan felújítják, jelenleg viszont az a legfontosabb, hogy a tetőt valahogyan le tudják takarni.


(noviny.sk)