Egy részeg sofőr belehajtott az árok falába - hárman megsérültek

2019. március 12. - 16:06 | Régió

Egy ittas sofőr okozott balesetet az érsekújvári járásbeli Tardoskedden. Az Opel Vectra márkájú gépkocsijával lehajtott az útról, és az árok falába ütközött.

A baleset vasárnapról hétfőre virradó éjjel történt, körülbelül 10 perccel éjfél után, az I/75-ös és a II/580-as út kereszteződése és Tardoskedd település között. Az eset során hárman megsérültek. Erről Renáta Čuháková, a Nyitrai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott.

Elmondta: az autó vezetője valószínűleg nem igazította a sebességet a képességeihez, az autó tulajdonságaihoz és az útfelület állapotához. Az autó a bal kanyar után megcsúszott az úton, és áthajtott a szembejövő sávba. Ezek után lehajtott az úttestről, és az árok falába ütközött, majd néhányat fordulva a bal oldalán maradt állva.

„Az autó vezetőjét alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, amely pozitív eredménnyel zárult - 0,90 ezreléket mértek. A sofőr a közúti baleset során sérüléseket szenvedett, amelyek gyógyulási idejét 6-8 hétre becsülik”

– közölte Čuháková.

A sofőrön kívül az autó két másik utasa is sérüléseket szenvedett. A keletkezett kárt 2000 euróra becsülik. A rendőrség testi épség veszélyeztetése miatt indított eljárást az ügyben. A büntető törvénykönyv szerint a sofőr egytől öt évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

TASR

Címkék: részeg sofőr