Egy személy került vizsgálati fogságba a polgármesterek ellen indított rendőrségi akció után

2020. december 13. - 11:31 | Belföld

A Bazini Specializálz Büntetőbíróság vasárnap döntött a Konzultant fedőnevű rendőrségi akció során őrizetbe vett egyik személy vizsgálati fogságba helyezéséről.

A NAKA rendőrei csütörtökön razziát tartottak Pozsony megye több községi hivatalában. A rendőrség hivatalos Facebook-oldalán arról tájékoztatott, hogy a Konzultant fedőnevű akció során hét személyt vettek őrizetbe és gyanúsítottak meg, köztük Pozsony megye néhány községének polgármesterét. Azt nem pontosították, hogy mely településekről van szó.

Az akció során több községi hivatalt átkutattak. Az őrizetbe vett személyeket nyilvános árverésekkel és közbeszerzésekkel kapcsolatos machinációkkal gyanúsítják.

A nyomozó korábban négy őrizetbe vett személy vizsgálati fogságba helyezését javasolta, vasárnap azonban a Bazini Specializált Büntetőbíróság úgy határozott, hogy csak az egyik gyanúsított, A. M. kerül vizsgálati fogságba.

A bíróság szóvivője, Katarína Kudjáková közölte, hogy a vizsgálati fogság azért indokolt, mert a gyanúsított tanúkat befolyásolhatna, illetve folytathatná a bűncselekményt. A másik három gyanúsítottat szabadon engedték.


(TASR)