Egy szenci alapiskolában és a szakolcai gimiben is megjelent a koronavírus

2020. szeptember 23. - 12:11 | Régió

Az egyik szenci szlovák tannyelvű alapiskolában és a szakolcai F. V. Sasinka gimnáziumban is tesztelik az alkalmazottakat, illetve a diákokat.

Egy szenci alapiskolában és a szakolcai gimiben is megjelent a koronavírus
A Malom utcai alapiskola Szencen

Szeptember 18. és szeptember 25. között szünetel az iskolai tanítás a Malom utcai szlovák tannyelvű alapiskolában, Szencen. A Regionális Közegészségügyi Hivatal az iskola összes dolgozója és diákja számára házi karantént rendelt el, miután a pedagógiai alkalmazottak közül többen és egy diák is megfertőződött a koronavírussal - tájékoztatott az iskola a weboldalán. Közölték azt is, hogy alkalmazottaikat a mai, szerdai nap folyamán tesztelik. Az iskolában ez idő alatt sem szünetel az oktatás, csupán áttértek a távoktatási formára.

A mai naptól a szakolcai gimiben is áttérnek a távoktatásra, minimálisan október 2-ig. A gimi tanárai és diákjai között is többen voltak olyanok, akiknek pozitív lett a koronavírustesztje, vagy fertőzött személlyel kerültek kapcsolatba - erről írt a SME.

Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter szerdán tájékoztatott arról, hogy pillanatnyilag 18 iskola van zárva a koronavírus-járvány miatt. Ez eggyel több, mint hétfőn.

További 64 iskolában néhány osztálynak kellett otthon maradnia. Ilyen módon 226 osztály diákjainak kell otthonról tanulniuk, összesen pedig 8693 tanulónak. Gröhling szerint a helyzet ellenőrzésük alatt van. "Ha az egész évben bírni fogjuk így, akkor elégedett leszek. Fel kell készülnünk arra, hogy ez az iskolaév nagyon dinamikus lesz.

Közölte azt is, hogy javasolni fogja a szájmaszkok használatát az iskolákban október 1. után is.

(SME)