Egy távozó, egy érkező Dunaszerdahelyen – heti átigazolások a Fortuna Ligában

2020. augusztus 23. - 13:38 | Sport

Az elmúlt hét során kereken tíz átigazolás történt a szlovák élvonalban, ezeket vesszük most górcső alá.

Egy távozó, egy érkező Dunaszerdahelyen – heti átigazolások a Fortuna Ligában
Fotó: Cséfalvay Á. András

Ahogy azt egy hete előre jeleztük, egy hálóőr érkezése biztosan várható volt a DAC-nál, hétfőn pedig már be is jelentették a 19 éves Veszelinov Dániel leigazolását, aki a korábbi kiváló magyar válogatott kapus, Király Gábor akadémiájáról, a Király SZE U19-től érkezett a sárga-kékekhez.

Egy távozó is van a DAC-nál: a 24 éves ukrán középpályás, Maksym Tretyakov egyéves kölcsönjátékot követően végleg az ukrán élvonalban szereplő Oleksandriya játékosa lett. Tretyakov a 2018/19-es szezonban 17 meccsen lépett pályára a DAC színeiben, amelyeken egy gólt szerzett. Az ukrán csapatnál azonban kijött neki a lépés: 30 meccsen tíz gólt szerzett, júliusban például az ő két találatával végeztek 2:2-re a Dinamo Kijev ellen. A fiatal középpályás főként családi okokra hivatkozva szeretett volna Ukrajnában futballozni.

További hír a DAC-cal kapcsolatban, hogy szerződést hosszabbított a csapat két védője, Danylo Beskorovainyi és Cesar Blackman.

Nem sokáig volt a Sereď játékosa a horvát Matija Misic, aki július végén érkezett az élvonalbeli csapathoz, pár héttel később pedig már odébb is állt – új csapata a horvát BSK Bijelo Brdo.

A gyenge szezonkezdet után lépett a Michalovce: egy védekező és egy támadó középpályást vett kölcsön egy évre. Az orosz Sergey Ivanov a Zenit tartalékcsapatától, a ciprusi Danilo Spoljaric pedig az Apollon Limassoltól érkezett.


Az elmúlt héten történt átigazolások a Fortuna Ligában a Transfermarkt.com szerint:

(tt)