Egy telefonhíváson múlt, hogy a csilizradványiak a katari vébé házigazdájával játszhassanak

2022. augusztus 17. - 16:15 | Sport

A katari válogatott Bécsben készül az idei foci-vb-re, és nem sok hiányzott, hogy egy csallóközi csapat is megmérkőzzön a torna házigazdájával.

Egy telefonhíváson múlt, hogy a csilizradványiak a katari vébé házigazdájával játszhassanak
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A šport.sk információi szerint egy külföldön élő szlovákiai menedzser, Norbert Belecký intézi a mérkőzéseket Bécsben a katari válogatott számára. Csakhogy az egyik ellenfél visszamondta a találkozót, és mivel már elkezdődött a 2022/23-as labdarúgóidény, ráadásul nem is hivatalos mérkőzésről van szó, nehéz volt új csapatot találni.

Belecký szerint a katariak augusztus 12-én érkeztek meg Ausztriába, és majdnem szeptember végéig maradnak. A felkészülés során több mérkőzést is játszanak. Mivel augusztus 27-re terveztek egy mérkőzést, a menedzser egy olyan szlovákiai csapatot keresett, amely azon a hétvégén nem játszik, tehát olyan bajnokságokra összpontosított, amelyeknek páratlan a létszáma.

Először úgy tűnt, hogy a hegysúri (Szenci járás) csapat lesz a befutó, de az elsődleges beleegyezés után az edzőnek eszébe jutott, hogy épp akkor tartják a faluban a búcsút, olyankor pedig nem illik elutazni.

A második jelölt a csilizradványi klub volt, Belecký viszont hiába hívta őket, senki sem vette fel a telefont. Így végül az ötödik ligás Domaniža lett a befutó, amelynek akkor szintén szabadnapja van a bajnokságban.

A menedzser szerint nem a Domaniža az egyetlen szlovákiai csapat, amely megmérkőzik a világbajnokság házigazdájával a felkészülés során. A katari válogatott a világbajnokság A csoportjában lép pályára Ecuador, Szenegál és Hollandia társaságában.


(šport.sk)