Egy telek miatt kaptak hajba a komáromi képviselők

2021. március 3. - 12:20 | Régió

Munkahely-teremtő beruházásokról kellett volna szavazniuk a városi képviselőknek Komáromban, azonban az egyik városi telek értékesitése heves vitát gerjesztett a képviselők között.

Egy telek miatt kaptak hajba a komáromi képviselők
(Fotó: Paraméter)

Az említett telek a belvárosi Kertész utcában található, a területen irodaházat szeretne építeni a kérvényező. A projektről Keszegh Béla polgármester is nyilatkozott:

„Kialakíthatna egy olyan többszintes épületet, ahol elképzelése szerint 70 munkahelyet hozna létre. Ez a kérvény bejött a testület elé, és a képviselők nagy része úgy ítélte meg, hogy érdemes volna kiírni egy versenytárgyalást.“

Ekkor kezdődött a konfliktus a képviselők között:

„A képviselők egy része azt tartotta fontosnak, hogy a kikiáltási ár legyen magasabb, lehető legmagasabb, és volt a képviselőknek egy csoportja, aki azt mondta, hogy nagyon szigorú feltételrendszerrel mondjuk meg, hogy mi az, amit szeretnénk ott látni“ – részletezte a polgármester.

Kovács Dávid képviselő tiltakozásképpen elhagyta az ülést, amire az utóbbi években nem volt precedens.

„Már egy jó ideje azzal van problémám, hogy úgy érzem,

a telkek nem olyan áron kelnek el, amilyen áron talán el lehetne őket adni.

A szóban forgó telek pedig egy nagyon-nagyon jó telek, sőt, meggyőződésem, hogy az egyik legjobb telek Komárom kellős közepén“ – jelentette ki Kovács.

A képviselő szerint más utat kellene követni a telek eladását illetően:

„Azt javasoltam, hogy ne 53 euróért írják ki a versenytárgyalást, hanem 150 euróért, ugyanis piackutatást végeztem, több szakértőt is megkérdeztem, és mindannyian megerősítettek, hogy a 150 eurós ár egy reális kikiáltási ár.“

Mindazonáltal a képviselők végül úgy határoztak, az alacsonyabb áron hirdetik meg a telket, annak ellenére, hogy a döntés nem volt egyhangú. Bauer Ildikó képviselő viszont más okok miatt nem értett egyet:

„Nem azon múlt, hogy ez milyen négyzetméter áron kerül eladásra, hanem egyáltalán az eladási szándékot nem támogattam. Itt lakom a közelben, és látom, hogy milyen körülmények uralkodnak a környéken akár a parkolást tekintve, akár az építészeti részt tekintve“ – magyarázta Bauer Ildikó.

Ezen kívül a képviselőnő szerint több, mint száz kiadó iroda található Komáromban, ezek között pedig több az érintett környéken:

„Azt az érvet, hogy egy újabb irodaházat építsünk fel a városközpontban, ezt így nem tudtam elfogadni.“

(ha)