Egy tucat vasúti átjáró lesz biztonságosabb a Csallóközben, de nem jut mindenhova jelzőberendezés

A Komárom-Dunaszerdahely-Pozsony vonalon egy tucat vasúti átjárót 2019-ig fokozatosan „sorompósítanak” - ilyen értelmű tájékoztatást adott portálunkat a Szlovák Vasút (ŽSR) szóvivője. Martina Pavliková konkrétan azt jelezte, 12 átjárót ún. aktív biztosítóberendezéssel szerelnek fel.

Egy tucat vasúti átjáró lesz biztonságosabb a Csallóközben, de nem jut mindenhova jelzőberendezés
Baleset 2016. novemberében az egyik nemesócsai vasúti átjáróban - melyet hamarosan jelzőberendezéssel látnak el (Fotó: Paraméter)

Ilyen „aktív” felszerelés lehet a teljes sorompót kiegészítő fényjelző berendezés, illetőleg a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó is. Értesülésünk szerint még nem dőlt el, hova kerül fényjelzés, és hova kerül sorompó is.

Hogy pontosan hol számíthatunk a fejlesztésekre, azt az állami vasúttársaság sajtókapcsolatokért felelős embere nem rágta a szánkba, csupán vasúti kilométerekkel pakolta meg a válaszát. De azt viszont akkurátusan, ezrednyi pontossággal tette. Így megtudhattuk, hogy a következő helyszíneken számíthatunk a kezdetben kisebb felfordulásra, de aztán, a későbbiekben annál nagyobb biztonságra (Pozsonytól Komáromig):

 

32,237. vasúti kilométer: LÉG

A légi vasútállomástól kb. 700 méterre, Dunaszerdahely irányában található biztosítás nélküli vasúti átjáró jelzőberendezést és/vagy sorompót kap a jövőben.

 

35,713. vasúti kilométer: MIHÁLYFA

A mihályfai vasúti megállónál található átjáró már el van látva jelzőkészülékkel, ide várhatóan sorompó is kerül.

 

49,227. vasúti kilométer – HEGYÉTE/BALÁZSFA

A közigazgatásilag Hegyéte községhez tartozó Balázsfa határában is biztonságosabbá teszik majd a vasúti átjárót, amire jelenleg csupán stoptábla figyelmeztet.

 

47,74. vasúti kilométer: HEGYÉTE-ALBÁR

A 63-as útról hozzáférhető földutat mezőgazdasági gépek használják. A földút keresztezi a vasutat, az átjáróra jelenleg csak tábla figyelmeztet.

 

36,675. vasúti kilométer: EKECS-ALISTÁL

Az Alistálról induló Ekecsi útról az Ekecs kataszterébe tartozó Túzok kolóniára vezető út is keresztezi a vasúti vonalat. Az átjáró jelenleg nincs biztosítva.

 

34,43. vasúti kilométer: EKECS

Az Alistálról Ekecsre vezető III/1428-as utat közvetlenül Ekecs előtt szeli át a vasúti pálya. Az átjárónál jelenleg csak stoptábla található.

 

33,18. vasúti kilométer: EKECS

Az ekecs-apácaszakállasi mezőgazdasági szövetkezet közelében lévő átjáróra csupán tábla figyelmeztet, ide is telepítenek jelzőberendezést.

 

25,384. vasúti kilométer: BOGYA

A bogyai vasúti megállótól kb. 300 méterre a III/1453-as út halad keresztül a síneken, a jelenlegi stoptáblát jelzőberendezésre fogják cserélni.

 

22,205. vasúti kilométer: NEMESÓCSA

A nemesócsai megálló előtti átjáróra csak stoptábla figyelmeztet, a felújítás során fényjelzéssel és/vagy sorompóval látják el az átjárót.

 

19,98. vasúti kilométer: NEMESÓCSA-EKEL

Nemesócsa után (Ekel irányába) is biztonságosabbá válik a jelenleg csupán stoptáblával ellátott vasúti átjáró, amelyet a III/1455-ös út keresztez.

 

6,665. vasúti kilométer: ÖRSÚJFALU

A szintén Örsújfalu belterületén lévő átjáró is jelzőkészülékkel gazdagodik a jövőben.

 

5,762. vasúti kilométer: ÖRSÚJFALU

Az Örsújfalu belterületén lévő biztosítatlan átjáróhoz is kerül a jövőben jelzőberendezés.

A ŽSR szóvivője a Paraméterrel közölte: a fejlesztési projekt mostantól 2019-ig tart. Először a tervező céggel kapcsolatos kiválasztási eljárást kell levezényelni, majd azt követően, hogy elkészül a projekt terve, hasonló eljárás keretében a kivitelezőt kell megválogatni. Ezt a folyamatot a vasúttársaság részéről lehetetlen meggyorsítani.

Mégis lesz, de nem mindenhol

2016 októberében Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter még nem feltétlenül pártolta a fényjelzés- és sorompólétesítést, mivel a statisztikák szerint gyakrabban történik baleset a fénysorompóval és csapórudakkal biztosított átjárókban, amelyek döntő többségét az okozza, hogy a sofőrök a tiltó jelzés ellenére haladnak át a vasúti átjárón. Most viszont úgy néz ki, a minisztérium alá tartozó ŽSR rögtön a beruházások első körében teszi biztonságosabbá a Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonal vasúti átjáróit.

Ugyanakkor említésre méltó, hogy több olyan átjáró is van, melyeknél gyakrabban történnek balesetek, szintén biztosítás nélküliek, és ennek ellenére sincs tervben a biztosításuk. Ilyen például az Alistál-Nyárasd közúti szakasz által átszelt átjáró, és a csallóközaranyosi is.

A jelenlegi állás szerint az Alistálhoz közeli átjáró továbbra sem lesz ellátva jelzőberendezéssel. Itt legutóbb tavaly májusban történt tragikus baleset (Fotó: Paraméter)

Az már korábban kiderült, hogy a nagymegyeri vasúti átjáró, ahol a közelmúlt legnagyobb szerencsétlensége is történt, nem lesz ellátva sorompóval, marad a már meglévő jelzőlámpa.

A 2017-es év Szlovákiában nagyon súlyosnak számít vasúti baleseti statisztikák terén. 2016-ban összesen 38 baleset történt az útátjárókban – köztük 6 halálos –, míg idén eddig már legalább 38 baleset volt a vasúti átjárókban, köztük 5 végződött halálesettel. Az utóbbi két év csalóközi vasúti baleseteit itt vettük számba. Legutóbb október 29-én történt baleset a csallóközaranyosi, jelzőberendezés nélküli vasúti átjárónál.

(sárp/db)