Egy újabb erős befektető érkezik Szlovákiába – jelentette be a gazdasági miniszter

2022. október 13. - 16:22 | Belföld

A gazdaságügyi minisztérium tájékoztatása szerint a piac alakulásától függően a Bosch fontolóra veszi tevékenységének további bővítését Kelet-Szlovákiában, a gyártás akár már 2023 végén megkezdődhet.

Egy újabb erős befektető érkezik Szlovákiába – jelentette be a gazdasági miniszter
Fotó: TASR

A tárca közölte, Bosch-csoport a Bosch Electrical Drives divízióján keresztül bővíti az elektromos kerékpárok meghajtóegységeinek gyártását, amelyet a tervek szerint Kelet-Szlovákiába helyeznek. „A Bosch rövidesen dönt a konkrét helyszínről“ – közölte a minisztérium.

"Egy olyan erős befektető, mint a Bosch, Kelet-Szlovákiát választotta további fejlesztéséhez. Úgy gondolom, hogy ez hosszú távon pozitív hatással lesz az egész régióra” – mondta Karel Hirman gazdaságügyi miniszter.

A tárca szerint a meglévő infrastruktúra és a képzett munkavállalók elérhetősége mellett a helyszín előnye a magyarországi Miskolcon található alkatrészgyártó üzem közelsége is, amely körülbelül 130 kilométerre van.

A gyártási folyamat elindítását 2023 végére tervezik 400 alkalmazottal. A minisztérium hozzátette, a piac alakulásától függően a Bosch fontolóra veszi tevékenységének további bővítését Kelet-Szlovákiában.

A befektetés terveiről még augusztusban tájékoztatott az akkori gazdaságügyi miniszter, Richard Sulík. Ő akkor arról beszélt, hogy a cég az Eperjesi járásban, a Záborské ipari parkban akár 4000 embert is foglalkoztathat. A Bosch azonban akkor nem erősítette meg a beruházást, mondván, hogy még különböző lehetőségeket vizsgál.


(TASR)