Egy újabb ügyben találta bűnösnek a bíróság Pavol Ruskót! (FOTÓK)

2023. november 23. - 15:21 | Belföld

Bűnösnek találta a bíróság Pavol Ruskót, a Markíza korábbi igazgatóját a Maják nádeje nevű nonprofit szervezettel kapcsolatos ügyben.

Egy újabb ügyben találta bűnösnek a bíróság Pavol Ruskót! (FOTÓK)
Pavol Rusko a csütörtöki ítélethirdetésen (Fotók: TASR - Pavol Zachar - további képekért kattints a fotóra!)

Ruskót szubvenciós csalás folytatólagos elkövetése miatt ítélték el. A bíróság azonban eltekintett az összevont büntetéstől, mert a váltóhamisítás miatt kiszabott 19 éves büntetést elegendőnek tartotta.

A vádirat szerint Rusko a Maják nádeje nevű nonprofit szervezet egykori igazgatójaként 2015-ben a célirányosan szociális segélyre szánt 101 ezer eurót más célra használta fel, mégpedig a Rómeó és Júlia musical finanszírozására. Rusko hazugságnak tartja, hogy a szervezet felhasználta volna a nyújtott támogatásokból származó pénzt, nyomatékosítva, a kliensek elszállásolásának járulékairól volt szó. Rámutatott, hogy minden pénzt, amit zálogként használtak fel a musicalre, visszajuttatták a szervezetnek, mégpedig 5 ezer eurós nyereséggel. Rusko szerint az előadásból származó bevételt a menekültközpont helyiségeinek felújítására használták fel.

A Maják nádeje még 2002-ben alakult, a pozsonyi Óváros és a Markíza Alapítvány közös projektje volt. Rusko 2015 nyaráról volt az igazgatója, majd a következő évben megszüntették.

Pavol Ruskót már jogerősen 19 év börtönbüntetésre ítélték televíziós váltók hamisítása ügyében. Egykori televíziós társa, Sylvia Klaus-Volzová meggyilkolásának előkészítése ügyében is vádat emelnek ellene.


(parameter)