Egy Zólyom melletti faluban a rendőrök öt marokkói migránst találtak egy kamionban, kiskorú is volt köztük

2021. december 19. - 19:13 | Régió

A zólyomi járásbeli Dobrá Niva községben migránsokra talált a rendőrség pénteken, december 17-én. Öt marokkóit, köztük egy kiskorút fedeztek fel egy kamionban.

Egy Zólyom melletti faluban a rendőrök öt marokkói migránst találtak egy kamionban, kiskorú is volt köztük
Fotó: Facebook (Polícia SR)

A kamionsofőr hívta a rendőrséget, mert amikor megállt, hangokat hallott az kocsiból. Erről Michal Slivka, rendőrségi szóvivő tájékoztatott.

A rendőrök öt 17 és 30 év közötti férfit találtak a kamionban ülve. A sofőr nem tudta, mikor szállhattak be a kocsiba, de azt feltételezte, hogy Magyarországon történhetett a dolog, ahol szünetet tartott.

A férfiak nem rendelkeztek érvényes úti okmánnyal vagy egyéb, szlovákiai tartózkodásra jogosító engedéllyel. Azt állították, hogy Marokkóból érkeztek, amit a rendőrség igazolt is.

„Egyikük azt állította, hogy kiskorú és nincs kísérője. A szociális gondozó nem volt hajlandó addig távozni, amíg meg nem állapítottuk az illető korát, így orvosi vizsgálatra küldtük. A szakértő megállapította, hogy valóban kiskorú személyről van szó” – fejtette ki Slivka.

A többi négy migránssal a rendőrség tolmács jelenlétében beszélt. Kihallgatásukkor beszéltek a származásukról, szökésük okáról és úticéljukról.

„A jegyzőkönyv írása során menedékjogot kértek az országtól, ezért felfüggesztettük a közigazgatási kitoloncolási eljárást, és a homonnai rendőrkapitányság menekültügyi osztályára kísértük őket” – mondta a szóvivő.

(tvnoviny.sk)

Címkék: Zólyom, migránsok, kamion