"Egy zseni vagyok!" Ha a nőinek írt Kočner, kibuggyant a meztelen igazság

2019. november 4. - 14:31 | Belföld

Még mindig a markízás hamis váltók ügyét tárgyalják a pozsonyi bíróságon, ahol egymás után olvassák fel Marian Kočner olyan üzeneteit, amiket összefüggésbe lehet hozni a trükkös markízás értékpapírok kérdésével. A Threemás felolvasódélután meg csak folytatódik, most a vád képviselője, Daniel Lipšic talált érdekes SMS-eket, amiket a zűrös vállalkozó a neki kedves nőinek írt.

"Egy zseni vagyok!" Ha a nőinek írt Kočner, kibuggyant a meztelen igazság
Fotó: tasr

Kočner "hivatalos" barátnőjének, Miriam Hatinovának annak idején üzenetben jelezte, hogy a hamis váltók ügyében szintén megvádolt Pavol Rusko lakására vitt egy szerződést. Erre Hatina azt válaszolta, hogy hiba a Markíza TV korábbi vezetőjét abban a lakásban tartnai, ahol van. "Egyáltalán nem észszerű, hogy a Five Stars Residence-ben lakik" - reagált a nagyvállalkozó nője. "Nem dobhatom ki, az hiba lenne" - válaszolta erre az üzletember, hozzátéve: "valamit majd találunk neki".

Ez a részlet annyiban lehet kínos az amúgy a tárgyaláson fapofaként viselkedő Kočner számára, hogy a kezdetektől elutasította a feltételezést, hogy Ruskoval összejátszanának a hamis váltók ügyében, de sejtések szerint a vállalkozó pont azért "szállásolta el" az említett luxuslakásban az anyagi nehézségekkel küzdő Ruskót, hogy együttműködjön vele a meghamisított értékpapírok ügyében.

Kočner egy másik nőhöz, a Kuciak-gyilkosság által ismertté vált Alena Zsuzsovának is írt érdekes tartalmú SMS-t, amiben így hencegett: "Egy zseni vagyok, már vagy egy éve készítem elő ezt a dolgot" - írta a Markíza TV átverésével kapcsolatban. "Ha ez bejön, akkor ez a művészetem csúcsát fogja jelenteni" - értékelte ki a saját trükkösködését a balhés üzletember.

Mint ismeretes, a hamis vátók ügyében a zűrös nagyvállalkozót - Pavol Ruskóval együtt - azzal gyanúsítják, hogy értékpapírokat hamisítottak meg, és az alapján 69 millió eurót követelnek a kereskedelmi csatornától. Ez az első nagy bírósági tárgyalássorozat következő állomása, mely során akár 12-től 20 évig terjedő börtön fenyegeti mindkettőjüket.

(DenníkN)