Egyelőre nem tudni, milyen formában tesztelünk még karácsony előtt, de Matovič az első körre esküszik!

2020. november 22. - 12:15 | Belföld

Igor Matovič miniszterelnök a TA3 vasárnapi politikai műsorában érintette a karácsony előtt megvalósítandó újabb országos tesztelési kör lehetőségét.

Egyelőre nem tudni, milyen formában tesztelünk még karácsony előtt, de Matovič az első körre esküszik!
Igor Matovič

"Sok hétvégénk nem marad" - jegyezte meg arra vonatkozóan, hogy mikor kerülhet erre sor. Karácsonyig egyetlen novemberi és három decemberi hétvége van hátra.

Matovič a műsorban közölte azt is, hogy a legvalószínűbb, hogy két hét múlva lesz.

Matovič szerint a végleges formáról még nem egyeztettek. "Alapjában véve viszont bevált az a forma, miszerint bevezetjük a lockdownt, miközben azok, akik részt vesznek a tesztelésen, kivételt képeznek alóla" - húzta alá a kormányfő.

Szavai szerint a harmadik körös tesztelésen eddig tapasztalt alacsony résztvételre számítottak. "Azelőtt ez úgymond izomból önkéntes volt" - fogalmazott, ugyanakkor szerinte a mostani önkéntes forma nem igazán válik be.

A miniszterelnök úgy vélte, hogy az előző körök arról szóltak, hogyan nyithatnak meg az iskolák és az éttermek. Richard Sulík SaS-elnök pedig ennek kapcsán azt üzente, hogy az ilyesmihez a koalíciós partnerekre is szükség van.

Matovič egyelőre nem számít arra, hogy járásokat kellene lezárni, vagy szigorúbban kellene korlátozni az emberek mozgását karácsony előtt, ugyanakkor ha - szavai szerint - "elvadulnak", szigorodhatnak a feltételek.

(Denník N/TASR)