Egyelőre senki nem tudja, hogy mi okozta a robbanásokat Pozsonyban (FOTÓK)

2022. november 15. - 11:56 | Régió

Kedden reggel már csak minimális gázszintet mértek a tűzoltók a pozsonyi Ružinov városrészben, a Prievozská és a Plynárenská utcában – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Katarína Križanová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője.

Egyelőre senki nem tudja, hogy mi okozta a robbanásokat Pozsonyban (FOTÓK)
Fotók: TASR/Jaroslav Novák (További képekért kattints a fotóra!)

„A kontrollméréseket reggel végeztük, és minimális értékeket mértünk. A tűzoltók befejezték a munkát a helyszínen" - tette hozzá a szóvivő.

Az okokról egyelőre nem tud tájékoztatni a gázművek (SPP). A cég a tűzoltókkal közösen végez méréseket több helyszínen.

„Egyre bővítjük azt a kört, ahol ellenőrizzük a földgáz-koncentrációt. Eddig azonban nem észleltünk olyan magas értéket, amely robbanáshoz vezethetett volna" - mondta Milan Vanga, az SPP szóvivője.

Hétfőn este a pozsonyi vízművek (BVS) robotkamerával felszerelt járművével ellenőrizték a felgyülemlett gáz irányát. „Az előzetes információk szerint tűz keletkezett az egyik olyan csatornajáratban, amelyet nem a BVS ellenőriz" – tájékoztatott weboldalán hétfőn este a cég.

Mint ismert, hétfőn este gázszivárgás és -robbanás történt, ami magasra lőtte fel a csatornafedőket. A tűzoltók és a rendőrök is a helyszínre vonultak.


(TASR)