Egyenesen a szlovák diákok koleszára hozta posta az ecstasyt!

Az eset még februárig nyúlik vissza, de a rendőrség most újabb személyt gyanúsított meg az ügyben.

Egyenesen a szlovák diákok koleszára hozta posta az ecstasyt!
Rendőrségi felvétel

Múlt pénteken tartóztatta le a rendőrség a Humennéről származó 20 éves Ľuboš P.-t, akit ugyancsak kábítószer-birtoklással és -kereskedelemmel gyanúsítanak, és javasolták vizsgálati fogságba helyezését.

A rendőrség még februárban gyanúsította meg ugyanezzel a Sninai járásból származó 18 éves Denis S.-t. Ő volt az, aki Angliából rendelt ecstasyt a kassai Medická utcában lévő kollégiumuk címére. Az internátus egyik alkalmazottja leplezte le, aki arra kérte, nyissa fel előtte a borítékot.

Lenka Ivanová rendőrségi szóvivő közlése szerint összesen négy ilyen küldemény volt, melyekben 79 egyszeri adagra elegendő kábítószert tartalmazták ectasy tabletta formájában.

A nyomozás során kiderült, hogy Denis S. már hosszabb ideje foglalkozik ilyesmivel, éppen ezért javasolták a vizsgálati fogságba helyezését, nehogy folytathassa. A bíróság pedig ennek az érvnek helyt adott.

A járásbíróság előtt februárban elismerte, hogy már két és fél éve szerzi be ilyen módon a drogot, amire pénzkereseti lehetőségként tekintett, hogy segítsen magán és beteg édesanyján.

A vizsgálat során a rendőrség arra jutott, hogy több személy is részt vett a drogterjesztésben, áprilisban gyanúsították meg a fent említett Ľubošt, valamint a 18 éves sninai Artúr H.-t.

Utóbbi egy kassai szakközépiskola diákja, aki ugyanabban a kollégiumban lakik, mint Ľuboš és Denis. Felajánlotta neki a címét, hogy hozzá is mehetnek a tabletták, hogy amott ne legyen gyanús. Artúr címére fokozatosan 10 küldemény érkezett. Most háromtól tíz évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Ľuboš ellen pedig az a vád, hogy tavaly július és idén február között három alkalommal rendelt a neten ecstasyt Denisnek. Összesen legalább 100 tablettáról volt szó, amelyért Denis készpénzben vagy átutalással fizetett. A legutóbbi ilyen alkalom 564 tablettáról szólt, ami 5-7 eurós fekete piaci áron kb. 2800 eurós bevételt jelenthetett. Ľuboš 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Denis megerősítette, hogy minden esetben neki érkezett a drog, Artúr csak a címét adta, Ľuboš pedig csak rendelt. Ő pedig azután helyi diszkókban adta el az ecstasyt 10 eurós áron, szavai szerint egy este 15-20 darabot.

A bíróság döntése alapján végül vasárnap Ľubošt is vizsgálati fogságba helyezték, de ő fellebbezett ez ellen. Védőügyvédje szerint Ľuboš visszautasítja, hogy együttműködött volna Denisszel. A srác azt állítja, hogy a számlájára megérkezett pénz nem a kábítószerért járt, hanem Denis a kölcsönét fizette vissza.

(SME)