"Egyetlen gond van, Matovič jelleme"

2021. január 17. - 07:31 | Belföld

Ezt nem egy ellenzéki politikus mondta, hanem a koalíciós SaS parlamenti képviselője.

"Egyetlen gond van, Matovič jelleme"
Igor Matovič (Fotó: TASR)

"A koalíció egyetlen problémája Matovič jelleme" - fogalmazott.

Jana Bittó Cigániková a Szlovák Rádió Szombati dialógusok c. adásában beszélt arról, hogy az SaS nem az a párt, amely menekülni akarna a harctérről, ráadásul megismételte Richard Sulík szavait, hogy azzal, ha a pártjuk kilépne a koalícióból, nem javulna a helyzet az országban.

Elmondta, hogy az SaS nem veszi magára a miniszterelnök támadásait és bíznak benne, hogy Igor Matovič meg tud érni a feladatára.

Emlékeztetett viszont arra, hogy a jelenlegi járványhelyzetben elsődlegesnek kellene lennie, hogy a szakemberekre hallgassunk, és a helyzet javulásához szerinte a regionális és nem az országos tesztelés vezethetnek. Figyelmeztetett arra is, hogy a kormányfővel közös a céljuk, mégpedig hogy emberéleteket mentsenek, ugyanakkor eltérő utat szorgalmaznak az ehhez vezető úton.

Az országos tesztelést szerinte megszállott módon tolja Matovič, miközben az SaS a mobil tesztpontok számának növelését támogatja. Hozzátette, hogy az országos tesztelés egyetlen körét még "túlélnék", de szerinte Matovič ezt a végtelenségig akarná ismételni, miközben nagyon alacsonyra állította a regionálisan megismétlendő teszteléshez szükséges fertőzöttségi rátát.

(TASR)