Egyetlen vezető feje hullhat a Smerben

2017. december 6. - 21:27 | Belföld

Országos gyűlés vár a Smerre szombaton. Marek Maďarič várhatóan nem lesz többé a párt alelnöke.

Egyetlen vezető feje hullhat a Smerben
Marek Maďarič (Fotó: TASR)

Az egyedüli biztos változás a párt vezetésében, hogy a jelenlegi kulturális miniszter nem indul újra a párt alelnöki posztjáért, miután arról önként lemondott. A SITA hírügynökség egyelőre nem tudja, ki veheti át a helyét.

Információik szerint nem várható változás a Fico-kormányon belül sem. Korábban felmerült, hogy Ján Richter munkaügyi miniszter távozna, hogy a pártigazgatói funkciót lássa el.

A szombati gyűlés előtt holnap még ülést tart a párt elnöksége, ezen pedig megvitathatják még, hogyan tovább, illetve mi várható a gyűlésen.

Ugyan a párt vezetésében nem várható további változás, a kerületi struktúrákban több vezetőcseréről is szó van a kulisszák mögött.

Távozhat például Renáta Zmajkovičová, a nagyszombati kerületi szervezet elnöke. Két név merült fel, aki a helyébe léphet, mindketten parlamenti képviselők: Peter Náhlik és Augustín Hambálek.

Várhatóan lecserélik a Smer eperjesi kerületi elnökét is. Érdekesség viszont hogy Stanislav Kubánek helyét a megyei választásokon sikertelen jelöltjük Peter Chudík veheti át, aki korábban négy cikluson át vezette a megyét, most mégis megbukott.

Szóba került mindemellett még az is, hogy esetleg távozik a besztercebányai kerületi vezető, Jana Laššáková is.

(SITA/SME)

Címkék: Marek Madaric, smer-sd