Egyheti fizetése bánja a Chelsea kapusának

Egyheti fizetésére büntette kapusát, Kepa Arrizabalagát a Chelsea, miután vasárnapi este a Manchester City elleni angol labdarúgó Ligakupa-döntő hosszabbításának utolsó perceiben nem volt hajlandó lemenni a pályáról, holott Maurizio Sarri vezetőedző le akarta cserélni.

Egyheti fizetése bánja a Chelsea kapusának
Fotó: AP/Tim Ireland

Brit sajtóértesülések szerint a 24 éves hálóőrnek így körülbelül 190 ezer fontot kell átutalnia a klub jótékonysági szervezetének.

A londoni Kékek olasz trénere közvetlenül a 11-es rúgások előtt le akarta cserélni a spanyol hálóőrt - a világ legdrágább kapusát -, aki a ráadásban kétszer is ápolást kért görcsölő lába miatt, és a cserekapus Willy Caballero már ott is állt a partvonal mellett bevetésre készen. Kepa azonban nem akarta elhagyni a játékteret. Végül már mindenki - játékostárs, edző, másodedző - kérlelte, hogy menjen le a pályáról, de ő ellenállt, Sarri pedig mérgében tombolt a kispadnál. A 11-esek előtt Antonio Rüdigernek kellett őt lefognia, hogy ne menjen neki Kepának.

A büntetőpárbajban - melynek során Kepa egy 11-est hárított - elveszített finálé után hétfőn úgy nyilatkoztak a felek, hogy félreértés történt.

Sarri a Chelsea eredménytelen szereplése miatt hetek óta támadások kereszttüzében áll, és ez a vasárnapi ügy a szakértők szerint tovább rombolta a tekintélyét a klubnál.

(MTI)