Egyik kollégája szörnyű indítékot lát a vrútky-i iskolai késelő cselekedete mögött!

2020. június 15. - 08:18 | Régió

Ivan Č. múlt csütörtökön délelőtt ment be a vrútky-i egyesített iskolába, ahol megölte az igazgatóhelyettest, majd rátámadt a legközelebb eső osztályban lévőkre, megsebesítve az igazgatónőt és két gyermeket, továbbá a gondnokot is. Az elsőként a helyszínre érkező rendőrök lőtték le néhány száz méterre az iskolától.

Egyik kollégája szörnyű indítékot lát a vrútky-i iskolai késelő cselekedete mögött!
Fotó: TASR

A Nový Čas megszólaltatta a 22 éves férfi kollégáit a ŽOS Vrútky vasúti gépgyárban, egyikük pedig elmondott egy lehetséges verziót arra vonatkozóan, mi történhetett. Mivel Ivan Č. korábban ennek az iskolának a diákja volt, felmerült, hogy esetleg az ott elszenvedett sérelmein kívánt bosszút állni. A lapnak nyilatkozó munkatárs szerint viszont nem erről van szó.

Úgy véli, Ivan cselekedete nem előre eltervezett volt, mivel az máshogy nézett volna ki. Eleve bement a munkahelyére még reggel, és onnan távozott. A munkatárs kifejtette, hogy Ivan csak néhány hónapja dolgozott náluk (ezt korábban a cég igazgatóhelyettese is megerősítette), ám folyamatosan piszkálták, csúfolták. Már korábban is felmerült, hogy gyerekkora óta kigúnyolhatták a nyúlszája miatt.

Kollégája szerint most ebből lett elege, és aznap akár egy rossz beszólás is rövidzárlatot okozhatott nála, emiatt hagyta ott a munkáját. "Tudják, hogy működik egy csapatban, a kollégák viccelődnek egymással, de ha valaki gyerekkora óta ezen ment keresztül, az nem biztos, hogy ezt viccesnek tartja" - fogalmazott. Tehát szerinte egy rossz szó lehetett, ami miatt betelt nála a pohár.

Hozzátette, a munkahelyükön elkezdett terjedni a kollégák között egy olyan verzió, hogy egy konkrét munkatárson akarhatott bosszút állni. Azt viszont nem tudta megmondani, hogy miért az iskolába ment. "Talán azáltal, hogy nem tudott kiállni és megvédeni magát a felnőttekkel szemben, a gyerekeiken keresztül akart ártani nekik. Ha a bosszúját előkészítette volna, abban biztos vagyok, hogy máshogy nézett volna ki" - húzta alá.

(Nový Čas)