Egykori iskolát építenek át bérlakásokká Örsújfalun

2022. július 3. - 08:18 | Régió

A komáromi önkormányzat jóváhagyta az újonnan megépítendő bérlakásokkal kapcsolatos bérlési feltételeket és árat. Az igénylők augusztus 15-től nyújthatják be kérvényeiket a városi hivatalhoz, a lakásokat várhatóan novemberben adják át.

Egykori iskolát építenek át bérlakásokká Örsújfalun
Forrás: Facebook

Az új lakások az egykori alapiskola épületének átépítésével jönnek létre Örsújfalu városrészben. A 14 lakás kialakítása, illetve a hozzájuk tartozó infrastruktúra kiépítése mintegy 750 ezer eurós beruházást igényel az önkormányzattól.

Az összegből 40%-ot térít a közlekedésügyi és építésügyi minisztérium, a többit a város az Állami Lakásfejlesztési Alapból felvett hitelből fedezi - tájékoztatott Keszegh Béla polgármester.

A lakóházban két szinten összesen 7 háromszobás, 6 kétszobás és egy 1 szobás lakás jöhet létre, alapterületük 31 és 69 négyzetméter közötti lesz, a lakások többsége terasszal is rendelkezik majd.

A ház mellett parkolókat alakítanak ki és az épületre telepítendő napkollektoroknak köszönhetően energiahatékony épületetről lesz szó, alacsony rezsiköltséggel.

(TASR)