Egymás tenyerébe csaptak, egy listán indul a Híddal az MKDSZ

2019. augusztus 23. - 11:31 | Belföld

Pénteki tárgyalásukon a Híd és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) tárgyalódelegációi megegyeztek abban, hogy a két párt együtt indul el a 2020-ban esedékes parlamenti választásokon.

Egymás tenyerébe csaptak, egy listán indul a Híddal az MKDSZ

Ahogy a kormánypárt közleményében áll: "a delegációk megegyeztek abban, hogy fontos a déli régiók és a magyarság elvhű és hatékony parlamenti képviseletének bebiztosítása."

A Híd Országos Tanácsa júniusban úgy döntött, hogy megnyitja a párt listáját azoknak a politikai szereplőknek az irányában, akik a Hídhoz hasonló értékeket vallanak, és a régiók és kisebbségek érdekképviseletével foglalkoznak. Ezután kezdődtek a tárgyalások a Híd és az MKDSZ között, amelyek ma megegyezéssel értek véget.

„Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a nemzeti, keresztény értékek méltó képviselethez jussanak a pozsonyi parlamentben is. Ezért ragaszkodtunk a tárgyalások elejétől kezdve ahhoz, hogy az MKDsz megtartsa és a közös indulás révén is képviselni tudja saját arculatát,” mondta Fehér Csaba, az MKDSZ elnöke.

A pártok delegációi a megegyezést a következő napokban saját országos tanácsaik elé terjesztik majd. Két különböző változatot tárgyaltak át, hogy melyik lesz a végső, az elsősorban a két párt az MKP-val folytatott tárgyalásainak végeredményétől függ majd.

(para)

Címkék: híd, MKDSZ