Egyperces tapssal adóznak a francia labdarúgó-bajnokságban Emiliano Sala emlékének

Egyperces tapssal kezdődnek a mérkőzések a hétvégén a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában és másodosztályában a repülőgép-balesetben elhunyt Emiliano Salára emlékezve.

Egyperces tapssal adóznak a francia labdarúgó-bajnokságban Emiliano Sala emlékének
Fotó: TASR/AP

"Ma este és egész hétvégén együtt tisztelgünk Emiliano emlékének a mérkőzések kezdőrúgása előtt"

- jelentette be a Francia Labdarúgóliga elnöke. Nathalie Boy de la Tour az argentin támadót olyan játékosként írta le, akiben együtt volt meg az életöröm, a kedvesség, a nagyvonalúság és az egyszerűség.

Noël Le Graët, a francia szövetség elnöke példás játékosnak nevezte Emiliano Salát, akit mindenki nagyra értékelt a pályán és azon kívül is.

A nantes-i közönség már január 30-án, a Saint-Etienne elleni mérkőzésen énekléssel, molinókkal, transzparensekkel búcsúzott a klub volt játékosától, aki január 21-én tűnt el.

A 28 éves játékos a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A roncsot a tengerfenéken vasárnap találták meg, benne egy holttesttel, melyet felszínre hoztak, majd a halottkém vizsgálatát követően csütörtökön késő este közölték, hogy Salára bukkantak rá.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró körüli összegért igazolta le a Cardiff.

(MTI)