Egyre gyakrabban mennek be a városba a vaddisznók - a játszótéren figyelik a gyerekeket

Az utóbbi időben egyre gyakrabban fordul elő, hogy a vaddisznók bemerészkednek Pozsonyban olyan helyekre, ahol gyerekek játszanak. Az elszaporodott állatok már a sofőröknek is problémát okoztak.

A vaddisznók a Staré Grunty utca környékén bukkantak fel, a helyiek szerint az állatok nap mint nap a lakóházak mellett haladnak el. Egy helyi lakos elmondása szerint a vaddisznók egyáltalán nem félnek az embertől és gyakran figyelik a játszótéren a gyerekeket.

Rudolf Ivičič szakember szerint Pozsony környékén megközelítőleg ezer vaddisznó él, számukat csökkenteni azonban nem egyszerű. A szakember szerint, amennyiben a vaddisznók kétség kívül veszélyeztetik az embereket, csak egyetlen megoldás maradt: a kilövésük.

A vaddisznók hatalmas erővel rendelkeznek, ezért nem érdemes őket lebecsülni. A szakértők azt tanácsolják az embereknek, hogy sose fussanak el a vadak elől - inkább maradjunk állva és lassan haladjunk el az ellentétes irányba.

Azonban nem csak a környéken élő embereknek, hanem a sofőröknek is problémát okoznak a vaddisznók. A pozsonyi rendőrség az elmúlt fél évben négy olyan balesetet regisztrált, melyet vaddisznó okozott.

noviny.sk/para