Egyre inkább tele a hócipőnk Matovičékkal, nem jön be nekünk, ahogy kezelik a járványt

2020. október 16. - 14:49 | Belföld

Egyre kevesebb ember elégedett a kormány intézkedéseivel, amelyeket az új típusú koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására vezetett be – derül ki a szeptemberi, Hogy van, Szlovákia? (Ako sa máte, Slovensko?) név alatt végzett felmérésből, amely a szlovákiai állampolgárok világjárványhoz való hozzáállását figyeli.

 

Egyre inkább tele a hócipőnk Matovičékkal, nem jön be nekünk, ahogy kezelik a járványt
Fotó: tasr

A felmérés azt mutatta, hogy az állampolgárok április óta folyamatosan egyre elégedetlenebbek a járványkezelés kapcsán hozott intézkedésekkel. Áprilisban a válaszadók 53,4 százaléka volt elégedett, szeptemberben már csak 29,9 százalék.

A kormány tanácsadó testületeiben többen bíznak, a válaszadók 35,6 százaléka. „Hasonló jelenség, vagyis az, hogy a bizalom a járvány kezdete óta mostanra csökkent, valószínűleg más országokban is megfigyelhető" - magyarázta Miloslav Bahna, a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) Szociológiai Intézetének munkatársa.

A kutatást az MNFORCE kutatócég, a Seesame kommunikációs ügynökség és a Szlovák Tudományos Akadémia közösen végezte. A reprezentatív felmérést szeptember 10. és 14. között végezték 1000 válaszadó bevonásával.

(TASR)