Egyre kevésbé valószínű, hogy fehér lesz a karácsony a Csallóközben

A hét elején közzétett meteorológiai előrejelzések alapján még úgy tűnt: van esélyünk arra, hogy havazás tegye hangulatosabbá a karácsonyi ünnepeket. Két nappal karácsony előtt azonban már egyre inkább úgy néz ki, idén sem lesz fehér a karácsony a Csallóközben.

Egyre kevésbé valószínű, hogy fehér lesz a karácsony a Csallóközben
Fotó: Szelepcsényi Erik

Két nappal december 24. előtt a meteorológusok viszonylag pontosabb előrejelzéssel tudnak szolgálni, ami az ünnepek időjárását illeti.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) előrejelzései szerint elbúcsúzhatunk a fagyos időtől a karácsonyi ünnepek idején: várhatóan még éjszaka sem csökken majd a hőmérséklet fagypont alá.

Lássuk, milyen időnk lesz a Csallóközben!

Szombaton legfeljebb eső

December 23-án, szombaton a meteorológusok szerint borús idő várható némi csapadékkal, ami a legnagyobb valószínűség szerint eső formájában érkezik majd. Ami a hőmérsékletet illeti, a hajnali órákban 2-3 fokot mérhetünk, napközben pedig 6-7 fok várható. Szombaton a koraesti órákban az előrejelzés szerint megélénkül a szél, szenteste napján pedig akár viharossá is fokozódhat.

Szenteste erős szél jöhet

December 24-én várhatóan felszakadozik a felhőzet, így szikrázóan napos, csapadékmentes időnk lehet.

A nappali csúcsértékek vasárnap elérhetik akár a 10-11 Celsius-fokot is.

Az éjszaka sem lesz fagyos, 4 fok körüli hőmérsékleteket mérhetünk. Ráadásul még rosszabb hír, hogy a meteorológusok előrejelzése szerint

szenteste napján és az esti órákban is megerősödik a nyugati szél – erőssége elérheti akár az 50-60 km/órát.

Hétfőn csillapodik a szél

Karácsony első ünnepén is hasonlóan csapadékmentes, enyhe idő várható. A szél erőssége az előrejelzés szerint hétfőn már csillapodik.


shmu/para