Egyre látványosabb a MiniZoo területe Füleken (FOTÓK)

2022. március 21. - 12:24 | Régió

Az új szezont előkészítendő a MiniZooként ismert füleki kis állatkert márciusban néhány változáson ment át. Művészi fafaragásokkal, új játékelemekkel és egyéb külső felszereléssel gyarapodott.

Egyre látványosabb a MiniZoo területe Füleken (FOTÓK)
A város felvételei - további képekért kattints!

A fa szoborcsoportok azoknak a nyárfáknak a törzséből készültek, amelyeket rossz egészségi állapotuk miatt a múltban kivágtak. A városi Közhasznú Szolgáltatások a park és az állatkert üzemeltetőjeként álltak elő az ötlettel, hogy megszólítják Erik Kalinka fafaragót, akinek művei régiónk számos községében láthatók. „Két kivágott fát használtam fel és láncfűrésszel egy baglyos padot és egy medvét, csigát és gombákat ábrázoló szoborcsoportot alkottam. Újdonság volt számomra, hogy a nyilvánosság előtt dolgoztam, de jók voltak a visszhangok és remélem, a munkámmal örömet szerzek az embereknek, s hogy a park gyermek látogatóinak mosolyt csalok az arcára“ – mondta Erik Kalinka.

A szobrok mellett az állatkert területén három új játékelemet is beépítettek. „A régi játékokat eltávolítottuk és újakkal pótoltuk őket, melyek megfelelnek az érvényes biztonsági előírásoknak. A gyerekek egy új függőhintát, egy mérleghintát és egy egyensúlyozó hidat vehetnek majd igénybe“ – nyilatkozta a Közhasznú Szolgáltatások igazgatója, Tóth Tibor. Megemlítette még, hogy a park felszereltségét új padokkal és szemétkosarakkal bővítik.

Márciusban az említett területen az állatkerten kívül a park elkerítéséhez szükséges egyéb munkálatok is folytak. A kerítésépítés részeként kerül majd helyére az új, historizáló kapu a gimnázium kastélyépülete mellett. Ugyancsak márciusban kezdte el a város a föld- és építési munkákhoz elengedhetetlen fakivágást és gyombokorirtást.


(-)

Címkék: MiniZoo, Fülek