Egyre nagyobb az oltás iránti érdeklődés Kassán az 5 és 11 év közöttiek körében, Érsekújvárban is oltják a korosztályt

2022. január 13. - 14:26 | Régió

Stabil a helyzet a Kassai Egyetemi Gyermekkórházban, ahol az 5 és 11 év közötti gyerekek körében a nagy érdeklődésre való tekintettel növelték az oltási kapacitást.

Egyre nagyobb az oltás iránti érdeklődés Kassán az 5 és 11 év közöttiek körében, Érsekújvárban is oltják a korosztályt
Fotó: TASR/AP

A kórház vezetőségének tájékoztatása szerint jelenleg két koronavírusos gyereket kezelnek a kórházban, a jelenlegi hullámban még nem történt elhalálozás. Egyelőre nem igazoltak omikron variáns okozta fertőzést, de a pozitív esetek esetleges növekedésére fel vannak készülve.

Január eleje óta megközelítőleg ötszáz 5 és 11 év közötti gyereket oltottak be a kórházban. Jaroslava Feketeová kórházigazgató szerint a korosztályban sokkal nagyobb az érdeklődés az oltás iránt, mint feltételezték, ezért megkétszerezték az oltási időpontok számát.

Január 12. és 16. között az érsekújvári kórházban is oltják az 5 és 11 év közötti gyerekeket. Nyitra megyében még a nyitrai kórházban van erre lehetőség.

A kórház közleménye szerint csak a regisztrált érdeklődőket oltják be. Hétköznap 13:00 és 16:00, hétvégén 12:00 és 15:00 között vehetik fel a gyerekek a vakcinát, a törvényes képviselőjük kíséretében.

Az 5 és 11 év közötti gyerekeket előre kell regisztrálni az nczisk.sk oldalon. A korosztály esetében a Pfizer vakcináját használják, a 12 és 17 év közöttieknek szánt adagokhoz képest a harmadát kapják meg. Ugyanúgy két adagban adják be az oltást legalább 21 napos különbséggel.


TASR/para