Egyre népszerűbb a Csilizközi Őstermelői Piac

2018. szeptember 18. - 10:00 | Régió

Amikor júniusban útjára indult, biztosan voltak kétkedők, ám mostanra azok is rájöttek, igenis van létjogosultsága a Csilizközi Őstermelői Piacnak.

Egyre népszerűbb a Csilizközi Őstermelői Piac
A fotóra kattintva KÉPGALÉRIA nyílik! (Fotó: a szerző felvétele)

Múlt szombaton több mint ezer látogató válogathatott a mintegy 90 árus termékei közül Csiliznyáradon.

Mint minden hónap egy szombatján, most is számos érdekességet és újdonságot kínált a rendezvény. A szokásos zöldség- és gyümölcsárusok közt már mások is feltűntek, úgy mint a csilikrémeket forgalmazók, a befőttet árusítók, újra terítékre kerültek a régi könyvek, a bakelit lemezek, de társasjátékot is vásárolhattak az érdeklődők, illetve egy igazi régiségkereskedő portékáját is megcsodálhatták, hazavihették. Mindezek mellett útjára indult a Piaci Hírnök elnevezésű havilap is, amelyet minden piaci rendezvényen megtalálhatnak majd.

Sokan családostul érkeznek a piaci forgatagba, s mindenki megtalálhatja a számítását, illetve amit keres. „Most vagyok itt először, de szerintem a következőre is eljövünk, mert nagyon tetszik. Már be is vásároltam” — mutatja a megpakolt táskát és a virágcsokrot Éva. Akadnak, akik gyermekeikkel érkeznek, a már bevált kisállatsimogatónál hosszú időre le tudják kötni az eleven csemetéket. Aztán indul a vásárlás és a gyermek, amit csak meglát, mindent magának akar. De az anyuka is tud ám válogatni. „Vettünk már könyvet, bakelit lemezt, gyümölcslevet, zöldséget a vasárnapi ebédhez és fűszerpaprikát. De persze nem csak ezért érte meg kijönni, holott nem utolsó dolog a minőségi háztáji termék, ám a gyerekek is jól szórakoznak és legalább kiszakadnak a panelból, ha csak néhány órára is, átérzik a piaci forgatag hangulatát és jó levegőn vannak” — magyarázza egy anyuka, közben a gyermekét próbálva visszatartani, mert az csakis a nyuszikra kíváncsi.

Igaz, közeledik az ősz, eltűnnek a pultokról a friss zöldségek, nem lesz már idén paradicsom, paprika, legalábbis a piacon nem, de lesz helyette más, számos érdekesség, hiszen az ősz is rengeteg lehetőséget rejt. Talán több teret ad majd a kézműveseknek, talán a régiségkereskedő áruja iránt lesz nagyobb az érdeklődés, talán, sosem lehet tudni... Egy azonban biztos, hogy érdemes október 20-án szombaton is ellátogatni a csiliznyáradi Csilizközi Őstermelői Piacra, mert olyan még nem volt, hogy valaki üres kézzel és szomorúan tért volna haza. Legközelebb sem lesz.

(alsa)