Egyre népszerűbb a kegyeleti dekoráció

2022. augusztus 18. - 12:53

A dekoriparban vagy egy téma, ami szinte tabunak számít, mégis hatalmas piaca van. A kegyeleti dekorációk lassan már különálló termékcsoporttá növik ki magukat, és erre szakosodott szakembereket is egyre gyakrabban látni. Nem is nagyon csodálkozhatunk ezen, hiszen ki ne szeretné emlékeiben hosszan őrizni eltávozott rokonának, barátjának az emlékét?

Egyre népszerűbb a kegyeleti dekoráció

Sajnos bekövetkezik, amitől félünk

Amikor elveszítjük egy szerettünket, szinte mindent megtennénk azért, hogy még egy kis időt vele tölthessünk. Talán a lelkiismeretünk megnyugtatása érdekében, vagy talán azért, hogy egy kicsit még érezzük a közelségét, egyre gyakrabban készítteünk sírdíszeket. Míg korábban néhány szál krizantém fejezte ki az eltávozott utáni vágyakozásunkat, ma már komplett kis kompozíciókat, szobrocskákat helyeznek el a hozzátartozók a síron.

Szakmai szemmel nézve a sírdíszeknek hatalmas felvásárló közönsége van, ezért érdemes mélyebben foglalkozni a témával. A Valex Decor Kft kegyeleti dekorációi között jó minőségű és nagyon esztétikus kellékekre bukkanhatunk, amelyekkel különleges kompozíciókat hozhatunk létre.

Miből álljon a kegyeleti dekoráció?

Az első és legfontosabb alapanyag egy kőkaspó vagy valamilyen ehhez hasonlatos edényzet kell, hogy legyen. A kereszt, szív vagy angyal formájú darabok megalapozzák a dekor hangulatát, így innen már igazán egyszerű megvalósítani a végső elképzelést. Szükség lesz még ezenfelül tűzőhabra, amelybe a többi dekorációs elemet tudjuk beleszúrni és rögzíteni. Ez a díszítéstől függ, hogy száraz vagy nedves legyen.

Mivel sírok dekorálásáról beszélünk, előfordulhat, hogy a vásárló ritkábban jár temetőbe, ezért talán célszerűbb olyan anyagokkal dolgozni, amelyek nem romlandóak, tehát jobb, ha a száraz tűzőhabot és a száraz- vagy selyemvirágokat választjuk.

Ha tehetjük, akkor mindig döntsünk a természetes eredetű tételek mellett és szorgalmazzuk a szárazvirágok használatát. Megjelenésükben, színükben a temető környezetéhez abszolút illenek, nem túl hivalkodóak, és még a környezetvédelmi szempontoknak is megfelelnek, hiszen hulladékká válásukat követően elbomlanak.

A kereslet szabja meg a kínálatot

A kegyeleti dekorációknak különösképpen az őszi, mindszenteki időszakban van nagy kereslete. Egyre többen vannak azok, akik már nemcsak egy szál virággal és egy mécsessel szeretnének megemlékezni, hanem valamilyen kis ajándékkal kedveskednének az elhunyt emlékének. A kisebb méretű kompozíciók nagyon kedveltek ebben az időszakban, hiszen kellően visszafogottak ahhoz, hogy a temetőben is elhelyezhetőek legyenek, és az áruk is viszonylag kedvező.

Előfordulhat még az is, hogy az elhunyt egykori születésnapi dátumán emlékeznek meg a hozzátartozók a szerettükről, vagy valamilyen évforduló napján. A sírdíszek ilyenkor is jó szolgálatot tehetnek, hiszen egy kicsit ünneplőbe öltöztethetik fel a nyughelyet.

(PR-cikk)