Egyre súlyosabb a koronavírus-helyzet keleten, a magyarlakta járások viszont alig adnak új fertőzöttet

2021. szeptember 17. - 11:33 | Régió

Csütörtökön mindössze öt szlovákiai járásban nem igazoltak új koronavírus-fertőzéses eseteket, ezek közül pedig egy magyarlakta.

Egyre súlyosabb a koronavírus-helyzet keleten, a magyarlakta járások viszont alig adnak új fertőzöttet
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A nap folyamán 8999 PCR-tesztet elemeztek ki a szlovákiai laborokban, ezek közül pedig 902 lett pozitív. Az új fertőzöttek között 433 nő és 469 férfi van.

Továbbra is változatlan helyzet: az új fertőzöttek számát tekintve az ország keleti részén a legsúlyosabb a helyzet, míg a nyugati, dél-nyugati járásokban viszonylag mérsékelt.

Csütörtökön a legtöbb új esetet Kassán igazolták, szám szerint 103-at, ezt követi a sorban a Zsolnai (61) és a Kassa-vidéki járás (57). A tízes lista további sorrendje a következőképp alakul: Stará Ľubovňa 54, Senica 51, Eperjes 39, Pozsony 37, Skalica 30, Tőketerebes 27, Čadca 26.

Ami a többi, magyarok által sűrűbben lakott járásokat illeti: a Nyitraiban 25, a Losonciban 19, a Rozsnyóiban 17, a Nagymihályiban 12, a Rimaszombatiban 11, az Érsekújváriban és a Szenciben 9-9, a Galántaiban 7, a Lévaiban 4, a Dunaszerdahelyiben, a Komáromiban és a Nagyrőceiben egyaránt 3, a Nagykürtösiben pedig 2 új esetet regisztráltak.

Öt olyan járás volt csütörtökön, ahonnan egy új pozitív esetről sem érkezett hír, ez pedig a Vágsellyei, a Galgóci, a Gelnicai, a Stropkovi és a Medzilaborcei.


(NCZI/para)

Címkék: koronavírus, járások