Egyre több a mobil tesztelőpont az országban, de még közel sem elég

2021. február 12. - 15:21 | Belföld

Az egészségügyi minisztérium meghallgatta azt az igényt, hogy rugalmasabbá kell tenni a magán mobil tesztelőpontok (MOM) létrehozásának folyamatát – jelentette ki a Szlovákiai Városok Uniója (ÚMS).

Egyre több a mobil tesztelőpont az országban, de még közel sem elég
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

Hozzátették, hogy a helyzet javult, azonban néhány városban és régióban még mindig hiányoznak a mobil tesztelőpontok – nyilatkozta Daniela Piršelová, az ÚMS szóvivője a TASR-nek.

„Ezzel a problémával küzd például Vágújhely és a felső-nyitrai régió. Itt az állam például mobil mintavételi pontokkal segíthetne” – nyilatkozta az Unió. Egyúttal felszólítja a kormányt, hogy minél hamarabb fogadjon el egy világos és érthető stratégiát az oltási központok előkészítésére és létrehozására Szlovákiában, biztosítsa az oltóanyagot, és ennek egyenletes elosztását az ország egész területén.

„A városok mindig készen állnak segíteni és maximálisan együttműködni. Közös céljuk a szlovákiai lakosok egészségének védelme és a mihamarabbi visszatérésük a nyugodt, biztonságos élethez a városainkban” – tette hozzá Piršelová.

Az egészségügyi minisztérium a héten azt nyilatkozta a TASR-nek, hogy kapcsolatban van az önkormányzatokkal és az orvosokkal, és hogy mindnyájan együttműködnek a lakosság oltásában. Továbbá közölte, hogy a napokban további kérvényeket dolgoznak fel, és a hétvégéig növelik a mobil tesztelőpontok (MOM) számát.


(TASR)