Egyre több a nagyon súlyos eset a komáromi kórházban

2021. november 24. - 15:13 | Régió

A komáromi Agel kórház ellenőrzés alatt tartja a járványhelyzetet. Miroslav Jaška kórházigazgató elmondása szerint egyre több koronavírus-fertőzött páciens kerül kórházba nagyon súlyos állapotban, mesterséges lélegeztetést kizárólag az oltatlan betegek igényelnek. 

Egyre több a nagyon súlyos eset a komáromi kórházban
Fotó: TASR/AP

A kórház dolgozói már csaknem 200 000 embert oltottak be Nyitra megyében. "A legújabb fejlemények azt mutatják, hogy az oltatlanokat közvetlen életveszély fenyegeti, különösen azokat, akik más betegségben is szenvednek, illetve az elhízottakat és a cukorbetegeket" - figyelmeztet Jaška.

Az egészségügyi dolgozók többsége beoltatta magát, a kórháznak így nem küzd létszámhiánnyal. "Két alkalmazott COVID-pozitív, három másik ún. preventív karanténban van. 16 páciens szorul oxigénterápiára" - részletezte Jaška. A kórházban két COVID-pozitív gyereket is ápolnak.

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a kórház számos szervezési intézkedést hozott. Az osztályok egy részét a koronavírus-fertőzött betegek számára különítették el, a műtétek végrehajtását korlátozzák. Az onkológiai központ korlátozások nélkül, de a szigorú járványellenes intézkedések betartása mellett működik tovább. Az apa jelen lehet a szülésnél. Függetlenül attól, hogy beoltották-e, az egészségügyi dolgozók letesztelik őt a szülés előtt.


TASR

Címkék: koronavírus, Komárom