Hibaüzenet

Notice: unserialize(): Error at offset 22 of 27 bytes in variable_initialize() (line 935 of /var/www/parameter.sk/web/includes/bootstrap.inc).

Egyre többet emlegetik Bugár nevét lehetséges elnökjelöltként

Bugár Béla neve állítólag a párton belüli diszkussziók során merült fel, mint lehetséges elnökjelölt.

Egyre többet emlegetik Bugár nevét lehetséges elnökjelöltként
Fotó: TASR

A Hídon belüli diszkussziók során állítólag felmerült a párt elnökének, Bugár Bélának a neve is, mint lehetséges elnökjelölt. A TASR információi szerint nem hivatalos ülésről és javaslatról van szó. A párt hivatalosan még nem tájékoztatott a jelöltekről.

Gál Gábor, a párt frakcióvezetője Bugár lehetséges jelöltetésével kapcsolatban elárulta, hogy a Híd elnöke már régóta a legkedveltebb politikusok közé tartozik – és ezt a statisztikák is alátámasztják. Véleménye szerint így Bugár neve mindig felmerülhet a választások előtti diszkussziókban, mint lehetséges elnökjelölt.

Szlovákiában 2019-ben rendeznek elnökválasztást, amelyen a Híd saját jelöltet fog indítani. Andrej Kiska köztársasági elnök egyelőre nem jelezte, hogy újra jelöltetné magát. A hivatalos bejelentés márciusban várható, a pletykák azonban arról szólnak, hogy Kiska nem akar újra elnök lenni.

A pártok egyre többet foglalkoznak azzal, hogy kit is indítsanak a választáson. Radovan Znášik, mint polgári jelölt már tavaly jelezte, hogy indulna a választáson, de Juraj Zábojník biztonsági elemző is jelöltetné magát.

aktuality.sk/para