Egyre valószínűbb, hogy Pellegrini végül Ficót választja

2023. október 1. - 10:48 | Belföld

A Hlas-Sd mindenkivel tárgyalni fog a kormányalakításról, akitől meghívót kap – jelentette ki Peter Pellegrini, a párt elnöke. Hangsúlyozta, hosszú távon intsabilitást eredményezne csak úgy „összetákolni” egy kormány, hogy „kijöjjenek a számok”. A tárgyalások feltételének pártja programjának alaptéziseit tartja.

Egyre valószínűbb, hogy Pellegrini végül Ficót választja
Fotó: TASR

A Hlas-SD mindenkivel tárgyalni fog, akitől meghívást kap. A tárgyalások végkimenetele viszont egy másik dolog. Szerinte a pártjának még párszor össze fog kelleni ülnie, mire meghozza a végső döntést.

Pellegrinit egyelőre senki sem szólította meg. Abban reménykedik, hogy hétfőn már elkezdődhetnek a tárgyalások.

Elmondása szerint látja annak lehetőségét, hogy egy lehetséges kormányban ne két volt miniszterelnök foglaljon helyet. Például, hogy az egyiküket a parlament elnökévé nevezik ki.

"De ezt majd csak a tárgyalások fogják megmutatni"

- tette hozzá Pellegrini.

A Hlas-SD fontosnak nevezte a pártprogramok összehangolását. „Egy erős állam ígéretével vágtunk neki a kampánynak, amelynek nagyobb a befolyása a stratégiai fontosságú energetikai cégekben, továbbá az élelmiszerárak alakulására, teljes 13. nyugdíjt ígértünk, és a regionális különbségek felszámolását tartalmazó nagy nemzeti terv megvalósítását, regionális beruházásokat. Ezekkel a feltételekkel megyünk a tárgyalásokra” – jelentette ki Pellegrini.

(TASR)

Címkék: pellegrini, Fico