Egyre valószínűbb a kormány bukása: Vorobelová sem hajlandó támogatni a Heger-kabinetet

2022. december 13. - 09:59 | Belföld

A keddi bizalmatlansági szavazás előtt Slavěna Vorobelová független képviselő is kijelentette, a kormány bukása mellett fog szavazni, ami ezáltal már egyre valószínűbb.

Egyre valószínűbb a kormány bukása: Vorobelová sem hajlandó támogatni a Heger-kabinetet
Slavěna Vorobelová (Fotó: TASR - Martin Baumann)

Őt megelőzően a Sme rodina képviselője, Ján Krošlák és Martin Borguľa jelentette be ugyanezt, mindketten egyúttal a Sme rodina frakciójából is távoznak.

„Számomra elfogadhatatlan, hogy Eduard Heger miniszterelnök, miközben kormányát és munkáját védi a parlament előtt, kijelenti, hogy kormánya ukránpárti, Európa-párti, és annak is kell maradnia” – jelentette ki.

Vorobelová azt követően került a parlamentbe képviselőként, hogy Marian Kotlebát elítélték, ezáltal megszűnt a képviselői mandátuma. A kormányzattal szembeni bizalmatlanság kifejezésével kapcsolatos véleménye mindeddig nem volt ismert.

A kormány megbuktatásához 76 képviselő szavazatára van szükség. A jelenlegi értesülések szerint 77 képviselő támogathatja a kormány bukását, ehhez azonban minden ellenzéki képviselőnek ott kell lennie a szavazáson, amely kedden, 11 órakor várható.


(DenníkN/Pravda)