„Egyszerű politikai rongyként kezeli a minisztert” – Fico megpróbálta összeugrasztani Matovičot és Lengvarskýt

2021. november 24. - 15:37 | Belföld

Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszternek távoznia kellene a funkciójából és egy kemény vezetőnek kellene a helyébe lépnie – jelentette ki Robert Fico, a Smer elnöke.

„Egyszerű politikai rongyként kezeli a minisztert” – Fico megpróbálta összeugrasztani Matovičot és Lengvarskýt
Robert Fico (Fotó: TASR)

Fico szerint Lengvarský elveszítette politikai támogatottságát, főként az OĽaNO elnökével, Igor Matovičcsal szemben, aki nevetségessé teszi őt.

„A járvány elleni harcot illetően az egészségügyi miniszter a leginkább felelősségtudó, politikailag tőle már csak a kormányfő felelősségteljesebb” – állapította meg Fico a parlamentben tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Nevetségesnek és lealacsonyítónak tartja, ahogy Lengvarskýval viselkedik Matovič, aki szerinte a minisztert „egyszerű politikai rongyként kezeli”.

„A miniszteren látni, hogy nem tud elmozdulni a helyéről, nincs meg a politikai támogatottsága. Ha Matovič nem alussza ki magát, semmi sem történik. Az egészségügyi miniszternek be kellene dobnia a törölközőt és teret kellene adnia, hogy a koalíció elkezdje törni a fejét, kit is nevezhet ki a helyére” – jegyezte meg Fico.

A Smer elnöke bírálta továbbá, hogy a képviselők elutasították a javaslatát, miszerint a miniszterelnök jelenjen meg a parlamenti ülésen, és terjessze be a képviselők előtt a járványkezelés és az új intézkedések alapinformációit. Szerinte Hegert és Lengvarskýt konfrontálni kellene a nyári kijelentéseikkel, amikor azt állították, hogy fel vannak készülve a harmadik hullámra, és semmilyen lockdown nem lesz. Úgy véli, hogy a parlamentnek az aktuális ülésen csak a járvánnyal kapcsolatos javaslatokkal kellene foglalkoznia, így készen állnak a saját javaslataikat is visszavonni.


TASR/para