Egyszerűbb lett volna délen építeni a Pozsony-Kassa autópályát

2019. április 23. - 10:56 | Belföld

Nem volt túl szerencsés a Pozsony-Kassa autópálya nyomvonalának kijelölése. Gyorsabban haladt volna az építkezés, ha a déli nyomvonalat választják – jelentette ki Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter.

Egyszerűbb lett volna délen építeni a Pozsony-Kassa autópályát
Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter (Fotó: TASR)

Érsek szerint az északi nyomvonalon sok bonyolult szakasszal kell megbirkózni, és az építkezés délebbre sokkal egyszerűbb lett volna.

„Nem a legszerencsésebb döntés született, amikor a Pozsony-Kassa autópálya nyomvonalát kijelölték, mert hegyen-völgyön át vezet a sztráda”

- jelentette ki Érsek Árpád. A miniszter hozzátette: köztudott, milyenek a földrajzi viszonyok, „mégis így döntöttek, de mi már nem tehetünk semmit, be kell fejeznünk az autópályát”. Hozzáfűzte, gyorsabban haladt volna az építkezés, ha a déli verzió mellett döntenek.

Az építkezést az is lassította, hogy a közbeszerzési pályázatok során leginkább azt vették figyelembe, melyik a legolcsóbb ajánlat – emlékeztetett Érsek.

„Nem mindig az a legjobb, ami a legolcsóbb”

- jegyezte meg. Szerinte meg kell találni a megfelelő arányt „Igyekeztem, hogy a miniszterségem alatt három út elkészüljön, istennek hála egyelőre nincs csúszás, de a munka még tart. Meglátjuk, hogy sikerül ez az év, de remélem, minden rendben lesz” - jelentette ki a közlekedésügyi miniszter.

(TASR)