Egzotikus kirándulás helyett rémálom – másnak a hibájából vettek őrizetbe egy szlovákiai férfit a repülőtéren

2024. február 27. - 10:53 | Régió

Ahelyett, hogy álmai kirándulását élvezte volna egy házaspár, kellemetlenségek sorozatával kellett szembenéznie. Az államtól kártérítést követelnek, de mint kiderült, nincs egyszerű dolguk.

Egzotikus kirándulás helyett rémálom – másnak a hibájából vettek őrizetbe egy szlovákiai férfit a repülőtéren
Illusztráció (Fotó: TASR)

A Beluša községből (Púchovi járás) származó Ľubomíra és Stanislav a Dominikai Köztársaságba utazott volna, a repülőtéren viszont kellemetlen meglepetés fogadta őket. Az ellenőrzések során ugyanis a rendszer azt jelezte, hogy a férfi útlevelét keresi az Interpol.

Stanislavot őrizetbe vették, az alagsorba vitték kihallgatásra, azzal gyanúsították, hogy elkövetett valamit.

Később kiderült, hogy a púchovi okmányiroda alkalmazottja követett el hibát, amikor Stanislav korábban bejelentette útlevelének elvesztését, ezért újat csináltatott. Az alkalmazott vélhetően valamit félrekattintott a rendszerben.

Pozsonyban a repülés napján nem tudták elintézni a dolgot, ezért megbeszélték, hogy Ľubomíra egyedül elrepül a Dominikai Köztársaságba, Stanislav pedig majd később utánamegy. Másnap meg is kapta új útlevelét, repülőjegyet viszont már nem sikerült szereznie.

A páros úgy döntött, kártérítést kérnek az államtól a történtekért, de ismételten falba ütköztek. Az állam nem vállalta a felelősséget, és a házaspár szerint az egészet a férfire kenték. Ľubomíra szerint az indoklásba még azt is beleírták, hogy Stanislav elutazott a Dominikai Köztársaságba.

A belügyminisztérium közlése szerint kötelezően átvizsgálnak minden hasonló esetet, és ha a károsultak nem elégedettek, bírósághoz fordulhatnak. A házaspár kész harcolni az igazáért, és bíróság útján minden költséget szeretnének visszakapni, ami Stanislavot érint.


(tvnoviny.sk)