Éhségsztrájkba kezdett egy férfi a dunaszerdahelyi bíróság előtt!

2019. február 26. - 21:09 | Régió

Kedden reggel éhségsztrájkba kezdett a Dunaszerdahelyi Járásbíróság épülete előtt a gellei Cs. Igor.

Éhségsztrájkba kezdett egy férfi a dunaszerdahelyi bíróság előtt!
Fotó: Paraméter

A kezdeményezését azzal indokolta, hogy a bíróság mintegy másfél éve képtelen kiadni egy végzést egy vele kapcsolatos végrehajtási ügyben, aminek mára súlyos következményei vannak az életére.

„Elmaradtam a gyerektartással, és felgyülemlett” – kezdi részletezni kálváriájának kiváltó okát, miután felkerestük a bíróság előtt.

Kifejtette, hogy a felesége 2014-ben kezdeményezte a végrehajtást ez ügyben, de annak folyamata csak 2016-ban kezdődött el.

„2016 novemberében bevonták a jogosítványomat, ehhez joguk volt. 2017 augusztusára azonban törlesztettem az adósságomat, szeptember elején pedig a végrehajtó hölgy beadta a papírokat bíróságra, amelynek végzést kellene kiadnia az ügyben, hogy a tartozás megszűnt. Azóta erre várok” – folytatta.

Elárulta, hogy két alkalommal, tavaly, illetve idén januárban is hivatalosan megsürgette a folyamatot, de nem történt semmi. „Ma reggel beadtam egy értesítést, hogy éhségsztrájkba kezdtem” – mondta.

Elmondta, hogy a bevont jogosítványa miatt nem talál munkát, emiatt pedig tulajdonképpen hajléktalanná vált, noha szerencsére nem kell az utcán élnie.

„Nincs tartozásom, csak erről nincs bírósági végzésem. Másfél éve jogtalanul van bevonva a jogosítványom” – húzta alá.

Ügyvédhez nem tud fordulni a költségek miatt, egyelőre a végrehajtói költségeket sem tudná téríteni, ha erre sor kerül.

Mint mondta, délután a bíróság elnökétől ígéretet kapott arra, hogy elkezdenek foglalkozni az ügyével, mostanáig az asztalon lévő ügyek felhalmozódott számával indokolták a késlekedést.

Érdeklődtünk a nagyszombati kerületi bíróságok szóvivőjénél, álláspontjukat viszont egyelőre nem sikerült megszereznünk.

Igor péntekig tervezi folytatni éhségsztrájkját a bíróság előtt, amennyiben addig nem történik előrelépés.

(SzT)