Éjjel-nappal őrzik a nyitrai börtön igazgatóját – nem kizárt, hogy meg akarják ölni

2020. január 28. - 13:18 | Régió

A rendőrség olyan információkat kapott, miszerint likvidálni akarják a nyitrai fegyház igazgatóját. Amíg a nyomozás tart, az igazgató rendőri őrizetet kapott.

Az Igazságügyi Rendészet és a Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) szóvivője, Monika Kacvinská a noviny.sk-nak megerősítette, hogy a nyitrai börtön igazgatója rendőri őrizetet kapott. Azzal kapcsolatban azonban, hogy korábban az említett börtönben raboskodott a Kuciak-gyilkosság két vádlottja, Marian Kočner és Alena Zsuzsová, elutasított bármiféle spekulációt.

„Hangsúlyozzuk, hogy ezek az intézkedések semmilyen jelenleg medializált üggyel nem függenek össze” – mondta a szóvivő, bővebb információval azonban a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem szolgált.

A noviny.sk úgy tudja, a nyitrai börtönben az az információ terjedt, hogy likvidálni akarják az igazgatót. Ezek az információk az egyik elítélttől származhattak: a nő arról beszélt, hogy az igazgató veszélyben lehet, mert meg akarják ölni. Egyelőre nem tudni, hogy az információnak van-e valóságalapja vagy csupán kitalációról van szó.


(noviny.sk)