Ejtették a Rick és Morty alkotója ellen párkapcsolati erőszak miatt emelt vádakat

2023. március 23. - 13:49 | Kultúra

A kaliforniai ügyészség szerdán ejtette a Rick és Morty című kultikus rajzfilmsorozat alkotója, Justin Roiland ellen párkapcsolati erőszak miatt emelt vádakat.

Ejtették a Rick és Morty alkotója ellen párkapcsolati erőszak miatt emelt vádakat
Fotó: Pixabay

Kimberly Edds ügyészségi szóvivő elmondta: a vádakat elegendő bizonyíték híján ejtették. Roiland ellen egyik volt barátnője tett panaszt testi sértés és személyes szabadság korlátozása miatt. Az eset még 2020 januárjában történt, a vádemelés tavaly májusban volt.

A szinkronszínész, aki az angol eredetiben Rick és egyben Morty hangja is, a Twitteren azt írta: tudta, hogy a vádak hamisak, ezért sohasem kételkedett benne, hogy eljön ez a nap. Hozzátette: bár hálás, hogy az ügyet ejtették, nagyon megrázták azok a hazugságok, amelyeket róla terjesztettek az eljárás során. Megjegyezte: csalódottan vette tudomásul, milyen sokan ítélkeztek fölötte a tények ismerete nélkül.

A Rick és Morty című sorozatban Rick Sanchez őrült tudós és unokája bonyolódik szürreális, horrorisztikus és tudományos fantasztikus kalandokba. A rajzfilmsorozatból eddig hat évad készült, és a Cartoon Network már a hetedik évadot is megrendelte, viszont a vádak hallatán megszakította a kapcsolatot Roilanddel. Hasonlóan tett a 20th TV Animation és a Hulu Originals, amelyek akkoriban szintén együtt dolgoztak az alkotóval.

A szóban forgó vállalatok egyelőre nem kommentálták a kaliforniai bíróság szerdai döntését.

A 43 éves Roiland jelezte: "eltökélt szándéka továbblépni, és kreatív projektjeire, illetve jó híre helyreállítására összpontosítani".