Ekecsen elfogták a valódi tettest, aki betört a csallóközi templomokba

Mégsem az a férfi követte el a betöréseket a csallóközi templomokban, akit néhány héttel ezelőtt elfogtak és beismerő vallomást tett. A rendőrség most elfogta az igazi tettest.

Ekecsen elfogták a valódi tettest, aki betört a csallóközi templomokba
A dunaszerdahelyi Szent György-templom (Fotó: Paraméter - illusztráció)

Amint arról beszámoltunk, néhány héttel ezelőtt a rendőrség letartóztatott egy férfit, akit a csallóközi templomokba való betöréssel gyanúsítottak.

A férfi akkor beismerte, hogy ő tört be a dunaszerdahelyi Szent György-templomba. A rendőrség hivatalos tájékoztatása szerint az előző hetekben négy templomi betörés történt a Dunaszerdahelyi járásban, konkrétan Ekecsen, Nagymegyeren (ott a református és a katolikus templomba is behatoltak) és Dunaszerdahelyen.

Az elkövető minden alkalommal a perselypénzre utazott, legnagyobb zsákmánya körülbelül 200 euró volt, az egyik esetben viszont üres kézzel távozott. A templomi kegytárgyakat békén hagyta, de megesett, hogy beleivott a miseborba.

Most azonban kiderült, hogy nem is az a férfi követte el a betöréseket, aki előzőleg beismerő vallomást tett. Az igazi tettest, a 20 éves V. Sz.-t Ekecsen kapták el, miután betört a helyi templomba. Az elkövetőt a helyiek fogták el, akik azonnal értesítették a rendőrséget.

Azt nem tudni, hogy az előzőleg beismerő vallomást tevő férfi miért vállalta magára a bűntetteket.

-para-