EKECSI GYILKOSSÁG: Vizsgálati fogságba helyezték B. Erzsébetet

2018. november 14. - 17:13 | Régió

A Nagyszombati Járásbíróság szerdán délután vizsgálati fogságba helyezte a 2017 márciusában történt ekecsi kettős gyilkosság gyanúsítottját, B. Erzsébetet.

EKECSI GYILKOSSÁG: Vizsgálati fogságba helyezték B. Erzsébetet
B. Erzsébetet a bírói döntést követően símaszkot viselő rendőrök kíséretében szállították el a Nagyszombati Járásbíróságról - A fotóra KATTINTVA képgaléria nyílik

A 39 éves dunaszerdahelyi nőt november 12-én, hétfőn vették őrizetbe a rendőrök, miután elegendő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy meggyanúsítsák a rokonságához tartozó ekecsi házaspár - a 61 éves Monozlai Friderika és a 64 éves Monozlai Béla - meggyilkolásával.

Információink szerint a Nagyszombati Járásbíróság a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozva helyezte vizsgálati fogságba a gyanúsítottat. A bírói döntést követően B. Erzsébet símaszkot viselő rendőrök gyűrűjében távozott a tárgyalóteremből, és egyenesen az illetékes büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

Az ekecsi házaspár, Monozlai Béla és Friderika 2017. március 9-én lett brutális gyilkosság áldozata. A férfit hét, feleségét ötvenöt késszúrással végezte ki az elkövető.

Alig telt el pár hét a szörnyű bűntett után, és a gyanú B. Erzsébetre terelődött, azonban egyértelmű bizonyítékok akkor még nem álltak a hatóság rendelkezésére. Egy évvel a gyilkosság után a nő beismerte, hogy ott volt a gyilkosság színhelyén, látta a holttesteket is, de a gyilkosság elkövetését kitartóan tagadta. A szörnyű bűncselekmény óta 20 hónap telt el, ennyi idő alatt gyűlt össze annyi bizonyíték a gyanúsított ellen, hogy indítványozni lehessen előzetes letartóztatását.

Amikor idén tavasszal a nyomozás holtpontra jutott, a meggyilkolt házaspár gyermekei úgy döntöttek, nyilvánosságra hozzák a megrázó ügy részleteit, melyeket árpilisban megjelent cikkünkben dolgoztunk fel:

Ennyi véletlen nincsen – Tudják, ki gyilkolta meg az ekecsi házaspárt

(db)