Ekecsi robbantás: Kamerafelvétel buktathatja le az elkövetőket

2018. április 6. - 10:32 | Régió

A bankautomata felrobbantása előtt kivágták az ekecsi községi rendőrség autóinak kerekeit, a térfigyelő kamera pedig rögzítette a bűncselekményt.

Ekecsi robbantás: Kamerafelvétel buktathatja le az elkövetőket
Fotók: Paraméter - további képekért kattints!

Továbbra is nagy erőkkel nyomoz a rendőrség az elkövetők után, akik március 31-én, szombaton hajnali 3 óra környékén felrobbantottak és kiraboltak egy bankautomatát Ekecsen (Dunaszerdahelyi járás).

A bankautomata helyén egy megközelítőleg 80x80 centiméteres lyuk keletkezett. A robbanás következtében az automata részei 20 méteres körzetben szóródtak szét.

A Markíza televízió úgy tudja,

a robbanás előtt ismeretlen tettes kivágta a községi rendőrségi autóinak gumiabroncsait, az esetet pedig térfigyelő kamera rögzítette.

Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője közölte, a rendőrség kézhez kapta a kamerafelvételt, elemzése pedig jelenleg is tart.

Az OTP bank automatája a régi községháza épületének falában volt elhelyezve. Polák László, a község polgármestere az esetet követően a Paraméternek elmondta, a robbanás következtében az épület is jelentősen megrongálódott, betörtek az ablakok és a falakon is repedések keletkeztek. Az épületben és a bankautomatában keletkezett anyagi kár eléri a 38 ezer eurót.

Sem a rendőrség, sem a bank nem közölt pontos információt azzal kapcsolatban, hogy pontosan mekkora összeggel távozhattak a tolvajok. A televízió információi szerint

az automatában 80 ezer euró is lehetett, ennek nagy része azonban valószínűleg a robbanás következtében elégett.

Robert Varšányi, az OTP kommunikáció menedzsere a Markízával közölte, együttműködnek a rendőrséggel, és a nyomozás lezárultáig nem hozzák nyilvánosságra az eset részleteit.

A rendőrség általános veszélyeztetés, idegen tulajdon megrongálása, valamint betöréses lopás vádjával indított eljárást ismeretlen elkövető, illetve elkövetők ellen.

A rendőrség továbbra is kéri a nyilvánosságot, amennyiben szemtanúi voltak a történésnek, illetve bármi gyanús mozgást, járművet vagy személyt észleltek a környéken, jelentkezzenek a rendőrség 158-as segélyhívó vonalán.


(tvnoviny.sk)